יום רביעי, 17 בנובמבר 2021

אמנון בירקות בתנור ארוחת שבת

 


תפריט לסעודות השבת, לפעמים רק יוצאת שבת

 ואני מתחילה לסובב לי בראש את תפריט השבת הבאה.

גם אם רק המשפחה הגרעינית מסבה לשולחן שבת

יש צורך להלך בין הטיפות כל אחד אוהב/לא אוהב מאכלים אחרים

ולפעמים מתוך עצלות אני אבחר במכנה המשותף הנמוך ביותר 

ולפעמים, בעיקר עם יש עוד מצטרפים

אטרח לחשוב על מנות שמתאימות לטעמו של כל אחד 





אמנון בירקות 

אבל הפעם פילה אמנון בתנור

כשהרוטב מוכן

כעת מסדרים את פיסות הדג בתבנית חסינת אש יוצקים מעל את הירקות המבושלים 

 ואופים בחום 180 מעלות למשך 20 דקות

פטרוזיליה מעל ויש יופי של  מנה ראשונה לצד סלטים אהובים וחלה רכה וטעימה




שוקיים בתנור הם פתרון נפלא כשאני רוצה שני סוגי בשר בארוחה, אבל סוג של טעימות

מרינדה שכולם אוהבים על גבול המתקתק

4 כפות דבש

3 שיני שום כתוש

2 כפות סויה

2-3 כפות מים

מלח ופלפל שחור

כדאי להניח את העוף בתבלינים כמה שעות לפני האפיה

ואז לאפות כשעה ורבע בחום 190 מעלות

ולא לשכוח לסובב את השוקיים כדי לקבל צבע יפה מסביב






אורז לבן בול יתאים פה כתוספת.

ולפינה הירוקה
אחת התוספות האהובות והממש קלות להכנה
היא תבנית פרחי כרובית וברוקולי
בישול קל של הירקות, מניחים בתבנית הגשה
משחק צבעים זה רק מוסיף.
כעת, במחבת 2-4 כפות שמן/שמן זית מוסיפה כף שום כתוש ו2-3 כפות שבבי שקדים
מטגנת להשחמה קלה ובעזרת כף מניחה על הירקות.



מי יגיד לא לכדורי שוקולד?
ביחוד כשיש ילדים ליד השולחן
אני חושבת שהקרם הכי טעים לכדורי שוקלד הוא גנאש 
פשוט שוקולד וקרם קוקוס או שמנת צמחית, אוהבת להוסיף מעט ברנדי 
ופשוט לפורר לגנאש עוגה בחושה שהתייבשה, אפשר לשלב בפרורי בסקויטים
אבל לא יותר מידיי, אני מוצאת שהם מקשים את המרקם של הכדורים.
מה חשוב?
לגלגל לכדורים כשהעיסה חמימה, אז זה קל וגם הציפוי נדבק בקלות 




ש  ב  ת   ש  ל  ו  ם




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה