תפריט לסעודות השבת, לפעמים רק יוצאת שבת
ואני מתחילה לסובב לי בראש את תפריט השבת הבאה.
גם אם רק המשפחה הגרעינית מסבה לשולחן שבת
יש צורך להלך בין הטיפות כל אחד אוהב/לא אוהב מאכלים אחרים
ולפעמים מתוך עצלות אני אבחר במכנה המשותף הנמוך ביותר
ולפעמים, בעיקר עם יש עוד מצטרפים
אטרח לחשוב על מנות שמתאימות לטעמו של כל אחד
אמנון בירקות
אבל הפעם פילה אמנון בתנור
כעת מסדרים את פיסות הדג בתבנית חסינת אש יוצקים מעל את הירקות המבושלים
ואופים בחום 180 מעלות למשך 20 דקות
פטרוזיליה מעל ויש יופי של מנה ראשונה לצד סלטים אהובים וחלה רכה וטעימה
שוקיים בתנור הם פתרון נפלא כשאני רוצה שני סוגי בשר בארוחה, אבל סוג של טעימות
מרינדה שכולם אוהבים על גבול המתקתק
4 כפות דבש
3 שיני שום כתוש
2 כפות סויה
2-3 כפות מים
מלח ופלפל שחור
כדאי להניח את העוף בתבלינים כמה שעות לפני האפיה
ואז לאפות כשעה ורבע בחום 190 מעלות
ולא לשכוח לסובב את השוקיים כדי לקבל צבע יפה מסביב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה