יום ראשון, 13 בפברואר 2022

טארט תפוחים WINKLE 43

 



הכל התחיל בבקורת נלהבת שקראתי על טארט תפוחים מאיזו קונדיטוריה  מיוחדת 

באמסטרדם (WINKLE 43)

טוב, אני לא שם, אז גיגלתי מה יש לחכמי הרשת לומר בנושא

מצאתי מתכון שדי חזר על עצמו בכמה וכמה מקורות, לדעתי אנשים פשוט

עשו העתק הדבק והפיצו את הבשורה

אז הכנתי ככתבו וכלשונו

לא רע, אבל בתור אחת שלא טעמה היו לי ספקות.

 לא התעצלתי וכתבתי לקונדיטוריה הנ"ל, לא באמת ביקשתי מתכון, 

אבל ביקשתי כיוון, ואחרי כמה ימים ענו לי וגם נתנו כיוון.

אז נכון שבבקורת הם מדגישים את עניין הבצק העבה, אבל זה לא בא לי טוב

קיצצתי קצת בעובי הבצק , אבל הבצק פריך וטעים במיוחד

היות ואני מעדיפה עוגה לא שרופה, אבל תפוחים נימוחים, גם פה הכנסתי שינוי קל




רכיבים:

בצק:

350 גר' קמח

50 גר' קורנפלור

100 גר' אבקת סוכר

200 גר' חמאה (נטורינה לפרווה)

כפית תמצית וניל

1 ביצה

2-3 כפות מים קרים


2 כפות ביסקויטים טחונים

למילוי

7 תפוחים קלופים

1 כוס סוכר

קליפה מלימון אחד

כפית קינמון

2 כפות קורנפלור

אופציונאלי והלוואי שיכולתי להוסיף, אבל האופוזיציה בבית היא חזקה למדיי, 

אבל אתם תוסיפו אגוזי מלך קצוצים גס וצימוקים.

אופן ההכנה:

את הבצק הכנתי במעבד מזון, כל החומרים גם יחד עד לקבלת בצק נעים, 1/4 הפרשתי 

לסגירת הטארט

ועם השאר ריפדתי תחתית ודפנות של תבנית 24


                                   

                                  אפיה עיוורת של 20 דקות בחום 190 מעלות ומקררים




בינתיים

חתכתי את התפוחים לשמיניות וכל פלח חציתי, 5 דקות במיקרו* ומתקררים

הוספתי את שאר הרכיבים

פיזרתי על התחתית האפויה חלקית פרורי ביסקויטים 

העברתי את התפוחים ללא הנוזלים אל קלתית .


                 את הבצק שנשמר בצד רידדתי לעיגול בגודל התבנית וכיסיתי את התפוחים.

                                                אפיתי בחום 190 מעלות 50 דקות.









* בחרתי לרכך את התפוחים במיקרו כי כך יכולתי להבטיח שמילוי יהיה במידת העשייה

האהובה עלי, אבל מי שאוהב ממש לנגוס בתפוח, אפשר לוותר על שלב המיקרו, 

רק לערבב עם שאר

הרכיבים ולמלא את הקלתית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה