אז יש לי בעיה עם התפריטים לשבת חורפית, אוהבת מרק אבל ארוחה של ארבע מנות
נראה לי עמוס מידיי, אבל השבת נשברתי, מזמן לא היו דגים והקניין הביא שקית של דגי סול (רמז?)
בקיצור המנה הראשונה הוחלטה בקלות
דג סול מטוגן ברוטב חמצמץ
רכיבים:
1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.
במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים ומגישים
כמובן שלצד המנה יהיו כמה מסלטי הבית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה