יום רביעי, 9 בפברואר 2022

מבשלת לשבת

 



אז יש לי בעיה עם התפריטים לשבת חורפית, אוהבת מרק אבל ארוחה של ארבע מנות

נראה לי עמוס מידיי, אבל השבת נשברתי, מזמן לא היו דגים והקניין הביא שקית של דגי סול (רמז?)

בקיצור המנה הראשונה הוחלטה בקלות

                           דג סול מטוגן ברוטב חמצמץ

                                                                            רכיבים:

                                                1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
                                                               1 כוס קמח
                                                               כפית מלח
                                                       חצי כפית אבקת שום

                                                                    לרוטב:
                                                            מיץ מתפוז אחד
                                                        1/4 כוס יין לבן חצי יבש
                                                             1 בצל קטן קצוץ
                                                       חצי כפית חרדל דיז'ון
                                                       כף פטרוזיליה קצוצה דק
                                                   
         מעט שמן לטיגון


                                                                     אופן ההכנה:

                                                   מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
                                                                 מקמחים ומטגנים
                                                         קודם את הצד בלי העור
                                                                     מניחים בצד.

                                    במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
                                        מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
                                                    מבשלים דקה ומסירים מהאש
                        מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים ומגישים




                                                              כמובן שלצד המנה יהיו כמה מסלטי הבית




לעיקרית נלך על עוף בתנור עם מרינדה מנצחת:

רכיבים:

ל- 5 כרעיים
1/3 כוס סויה
2 כפות דבש
כף שום כתוש
כף אבקת בצל
1/2 כף מלח
כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
כף פריגת תפוז (מהמחית הקפואה)
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן

אני שמה את העוף במרינדה ערב לפני 
ואופה בחום 195 מעלות שעה בתבנית מכוסה 
ועוד כחצי שעה ללא כיסוי - עד שישחים יפה.






התוספות היו הפעם ברוקומיני ומיני כרובית אפויים בשמן, שום כתוש, פטרוזיליה ומלח.




את תפוחי האדמה בחרתי לתבל באותו האופן ולאפות להשחמה
עם בישול  מוקדם של כ- 15 דקות.



ועוד מנה שאני אוהבת להכין בחורף




לקינוח כנהוג- תפוחים הפעם טארט טטן




ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה