יום ראשון, 6 בפברואר 2022

ולקינוח - תפוח

 

סגולת המגיד מקוז'ניץ המופיעה במספר מקורות ומועילה הן לפרנסה בשפע והן לאריכות ימים ובריאות איתנה - לאכול תפוח עץ בליל שבת

חידושי הרי"ם מביא בשם המגיד מקוזניץ זי"ע ש"האוכל תפוחים בליל שבת, מובטח לו שתהיה לו פרנסה בכל השבוע ומסתמא גם משקה העשוי מתפוחים ולאו דווקא הפרי עצמו".

גם ה'כף החיים' מביא שאכילת תפוחים בשבת הוא סגולה לפרנסה ושקול כנגד 'חקל תפוחין קדישין'. 

והסיבה לכך מובאת בספר 'חיי בני ומזוני' בתוספות שבת:
 "תפוח הוא אתרוג, יש מי שחושב שעץ הדעת היה למעשה עץ אתרוגים, 
וכתוב בשער הכוונות שאדם הראשון אכל לפני הזמן בערב שבת, אבל אם היה אוכלו בליל שבת בזמנו - לא היה נענש 'בזיעת אפך תאכל לחם'.
 ואם כן, זה טעמו ושל המגיד מקוזניץ דהוא סגולה לפרנסה טובה, ועוד כתב שם רמז ששורש הפרנסה  מפסוק 'פותח את ידך ופותח', אותיות 'תפוח' ושבת מקור הברכה וסעודה ראשונה בפרט".

לאור האמור לעיל אני אפילו לא נלחמת באהבתי לקינוחים  מתפוחים.

אחרי ארוחה דשנה זה קינוח קליל, בדר"כ גם לא מידיי מתוק

ויש כל כך הרבה אפשרויות להינות מתפוח.

האמת שהכי קל לי להכין קראמבל תפוחים, לפעמים אישי ולפעמים בתבנית גדולה, ללוות אותו 

 בכדור גלידה וניל- הכי נדוש אבל הכי טעים.

אממה לאחרונה האיש שלי , שאף פעם לא באמת אכפת לו מה נאכל, התחיל לבקש עוגה, עוגת תפוחים...

אז אני לא אנסה להיענות לבקשתו?



טארט תפוחים עם שטרויזל וקרמל

הטארט הזה הוא סוג של פשרה אמיתית יש תפוחים, יש קראמבל ויש גם קלתית, כולם מבסוטים.

רכיבים: לתבנית טארט 32X12

קלתית:

175 גר' נטורינה

75 גר' סוכר

190 גר' קמח

כפית תמצית וניל

ואם צריך עוד כפית מים

מילוי:

2 תפוחים גרנד קלופים מגולענים ופרוסים דק

1 תפוח מתוק קלוף מגולען ופרוס דק

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

קליפה מגוררת מ-1/4 לימון

כפית קינמון

קורט ציפורן

שטרויזל

3/4 כוס קמח

60 גר' סוכר חום

1/4 כפית קינמון

90 גר' נטורינה

קרמל:

200 גר' סוכר

90 גר' נטורינה

1/2 כוס שמנת צמחית


אופן ההכנה:

מעבדים את חומרי הקלתית לבצק, סבלנות, זה לוקח זמן

עד שהכל מתאחד, ואולי תצטרכו את טיפת המים בסוף.

ללוש את גוש הבצק בין 2 דפי אפיה ולרפד תבנית טארט.

לאפות אפיה עיוורת 15 דקות בחום 180 מעלות

להוציא ולצנן.

לערבב את התפוחים עם שאר חומרי המילוי ולסדר ע"פ הקלתית

שכבות שכבות

לעבד את חומרי השטרויזל לפירורים ולבזוק מעל.



קרמל

לקרמל את הסוכר לצבע עינברי , להוסיף את הנטורינה

לטלטל את הסיר עד שנמס

וכעת בזהירות להוסיף את השמנת, להביא לרתיחה עדינה

2-3 דקות ולהסיר מהאש.

3-4 כפות מהקרמל שהתקרר לצקת ע"פ השטרויזל



את השאר שומרים להגשה.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה