יום רביעי, 27 ביולי 2022

לברק אפוי ועוד מטעמים

הסעודה שלי לשבת:



מתחילה תמיד באוכל קטן ליד חלה טעימה




   

כשמחפשים מתכון פשוט וטעים

גם מוצאים

הקניין התעלה על עצמו ומילא לי את המקפיא בפילה לברק

גיוון מעניין לפילה אמנון והאמת שהרבה יותר טעים לי

לא באמת התחשק לי לטרוח אז כמו שרואים בתמונה

התיבול פשטני למדיי, חצאי עגבניות שרי, פטרוזיליה קצוצה וקוביות חמאה

מה שלא רואים זה שהשרתי את הדגים לפני הכל במיץ לימון ומלח 

ובתבנית יצקתי יין לבן חצי יבש



את כל זה אפיתי בחום 200 מעלות למשך 25 דקות



מה ליד?

אורז בפטריות 

גם כאן פתרון מהיר, לפטריות מיובשות יש טעם עז ומאוד טעים
לקחתי כוס דחוסה בפטריות שמפיניון יבשות
והוספתי לה מים רותחים כדי כיסוי ועוד
הנחתי עד שהתקררו המים,לפחות שעה
כעת מבשלים כוס  אורז - מתחילים בטיגון
גרגרי האורז השטופים ב-4-5 כפות שמן
כשהם מלבינים מוסיפים 2 כוסות ממי השריה של הפטריות, כפית מלח ומעט פלפל שחור
כשהמים רותחים מוסיפים גם את הפטריות
ומבשלים 20 דקות.
מסירים מהאש ומחכים עוד כ- 10 דקות




כרובית וברוקולי בשקדים ושום - כאלה מהמקפיא

רק מפשירים, בישול קצר במיקרו, מתבלים במלח ומניחים בתבנית

מזהיבים במחבת 3 שיני שום כתושות וחופן יפה של שקדים בשמן

וכשהכל זהוב מפזרים על הירקות, זהו מוכן


ולסיום סעודת השבת כמובן קינוח  

קי ליים פאי הכי מרענן 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה