יום שבת, 11 בינואר 2014

מרק עגבניות ועדשים קצת אחרת

מרק עדשים אנחנו מכירים וגם מרק עגבניות, 
השבת ביקשו עדשים ועגבניות, ויצא טוב מאוד השילוב


רכיבים 

6 מנות 


    2 כפות שמן זית 
    1 בצל גדול קצוץ 
    4 שיני שום כתושות 
    1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר 
    1 כפית כמון 
    1 כף אבקת קארי 
    1/4 כפית כורכום 
    1 קופסה גדולה קוביות עגבניות משומרות (כולל הנוזלים) 
    250 גרם עדשים כתומות 
    1.5 ליטר מים או ציר (אני בחרתי להוסיף למים 5 כפיות אבקת מרק בטעם עוף 
    1 קופסה (400 גרם) קרם קוקוס (אפשר להשתמש גם בחלב קוקוס) 
     פלפל שחור גרוס 



אופן ההכנה 

    מחממים את השמן בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה. 
    מוסיפים לסיר את השום, הג'ינג'ר, 1/2 כפית מלח, הכמון, , אבקת הקארי והכורכום. מטגנים דקה, תוך ערבוב. 
    מוסיפים את העגבניות (כולל הנוזלים שבקופסה), העדשים והמים . מתבלים במלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. 
    מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה. 
    מתבלים בפלפל שחור, ובעוד מלח (אם צריך). 
מוסיפים את קרם הקוקוס מבשלים 3-2 דקות 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה