יום שלישי, 14 בינואר 2014

כרעי עוף ממולאים



אפשר להגיש עוף אפוי בתנור במרינדה כזאת או אחרת
ואפשר להקפיץ את העוף למנה מיוחדת אם רק טורחים מעט, מוציאים את העצמות
(דבר שאפשר לבקש מהקצב לעשות עבורינו)
כשהכרע לא מכילה עצמות אנחנו  מקבלים פיסת עוף שטוחה
מוכנה למילוי, העור ישמור על העוף שלא יתיבש באפיה.
מגוון האפשרויות למילוי הוא רב, אפשר למלא בקוסקוס מתובל
אורז, וגם בתערובת של בשר טחון כמו שמכינים לקציצות, עם או בלי אורז .





רכיבים: 


15 כרעיים 



לכרעיים: 

מלח 
מעט פלפל שחור 
טיפה קינמון /בהרט

למילוי: 

1 שקית קוסקוס עבה 

1/2 1 כוסות מים 
בצל גדול קצוץ 

100 גר' צנוברים קלויים 
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 
מלח 
פלפל שחור גרוס 
מעט קינמון /בהרט

מעט שמן 
אפשר גם סילאן


אופן הכנה: 
 
כרעיים:

לתבל במלח, מעט פלפל שחור וטיפה קינמון /בהרט.


מילוי:

1 שקית קוסקוס עבה, להכין לפי ההוראות, אבל עם 1/2 1 כוסות מים במקום 2.


לטגן בצל גדול קצוץ ולהוסיף לקוסקוס.

להוסיף 100 גר' צנוברים קלויים וחצי כוס פטרוזיליה קצוצה.

לתבל במלח, פלפל שחור ומעט קינמון.


להניח את הכרע על כף היד כך שהעור כלפי היד, להניח כף גדושה של מילוי ולסגור את כף היד על המילוי, להפוך ולהניח בתבנית כשהעור כלפי מעלה.

כשכל הכרעיים ממולאים, לזלוף מעט שמן (אפשר גם סילאן, אבל אז כדאי לכסות את התבנית בחלק מהאפיה, כדי שלא ישרף).


אופים כשעה וחצי בחום 200 מעלות



.

הערות: 

את הכרעיים הכין הקצב, למרות שעם סכין טובה זה לא ממש בעיה.
בעקרון יש להוציא את העצמות ולהותיר את הכרע כנתח כמו שניצל.








 


































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה