יום שלישי, 14 בינואר 2014

עוף מרוקן מעצמות ממולא בקוסקוס וכל טוב


רכיבים: 


1 עוף ללא עצמות 


למילוי: 

1 שקית קוסקוס ישראלי - שמכיל גרגרים עבים יותר מהקוסקוס הרגיל 
כשהמטרה שהמילוי יצא יפה ולא דביק 

1/2 1 כוסות נוזלים לקוסקוס (מים או ציר)

1 בצל גדול 

צרור יפה של פטרוזיליה קצוצה 

100 גר' צנוברים 

1/2 כפית קינמון 


תערובת תבלינים: 

מלח 
פלפל שחור 
פפריקה מתוקה 
רכז רימונים 
שמן




אופן הכנה: 
 
מילוי:

 
מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות שעל האריזה, אבל עם 1/2 1 כוסות נוזלים במקום 2 כוסות.

קוצצים בצל גדול ומטגנים בשמן ,מתבלים במלח ופלפל שחור ,כשמזהיב מסירים מהאש.


מוסיפים צרור יפה של פטרוזיליה קצוצה ו 100 גר' צנוברים שטוגנו קלות.

מערבבים הכל עם הקוסקוס.

מתקנים תיבול ומוסיפים 1/2 כפית קינמון.

מכינים את תערובת התבלינים.

מורחים את העוף.


מניחים את העוף בתבנית וממלאים את כרסו במילוי.

משתמשים בשארית תערובת התבלינים כדי למרוח את העוף מבחוץ.
קושרים את הכרעיים ביחד בעזרת חוט ,סוגרים את הפתחים בעזרת קיסמים

לא לשכוח להוציא את הקיסמים בגמר הבישול

אופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.


הערות: 
את רוב העבודה במתכון הזה עשה הקצב שהנפיק לי את העוף ללא עצמות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה