יום חמישי, 30 בינואר 2014

חלה מבצק שמרים עם מחמצת


רכיבים: 
למחמצת פוליש: 
200 גרם קמח לחם לבן 
200 מ"ל מים 
1/4 כפית שמרים יבשים 

לבצק: 
600 גרם קמח לחם לבן 
2 כפיות שמרים יבשים 
1 כפית וחצי מלח 
100 גרם שמן זית (כשליש כוס) 
2 כפות סוכר 
2 ביצים טרופות 
150 מ"ל מים פושרים 

לזיגוג: 
1 ביצה


אופן הכנה: 

מכינים את הפוליש: 

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב, עד ליצירת עיסה אחידה. 

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה. 

בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות. 

ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה. 

כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר. 

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. 

מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית לפיזור אחיד שלהם בקמח. 

מוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח. 

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי - שעתיים). 

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. 


מחלקים לחלקים וקולעים חלה
(הכנתי מכל הכמות חלה אחת שיצאה ענקית, אפשר בכיף חלה אחת ו-2-3 לחמניות).
  
הערות: 
ע"פ מתכון מאתר הנחתום.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה