יום ראשון, 16 בפברואר 2014

עוגת אגסים הפוכה



רכיבים:



4 אגסים קלופים, נקיים מליבה, חתוכים לשמיניות ומושרים במיץ מ-1/2 לימון למניעת השחרה


200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


2/3 כוס שמן


200 גרם (1 כוס) סוכר


4 ביצים שלמות


140 גרם (1 כוס) קמח תופח



אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד, השמן והסוכר במיקרוגל .
מקציפים במיקסר את הביצים במשך 8 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח.

מאטים את מהירות המיקסר, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד

וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

עוצרים את המיקסר ומקפלים פנימה קמח עד לקבלת תערובת אחידה. 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בשמן. 
מסדרים את האגסים בתחתית התבנית בצורת ספירלה מהחוץ פנימה,

כך שהם שוכבים על צידם זה ליד זה.
יוצקים את תערובת השוקולד על האגסים.

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב.

הופכים את העוגה על צלחת הגשה כך שהאגסים יפנו כלפי מעלה. אפשר להגיש עם רוטב שוקולד.

מתכון של רות אוליבר עם התאמות שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה