גאלט הוא סוג של טארט מרושל, ניתן להכינו עם כל פירות הקייץ
אפרסקים,שזיפים, דובדבנים
בצק:
החומרים ל-6 יחידות:
לקלתית:
250 גר` קמח
100 גר` שקדים טחונים
50 גר' קורנפלור
80 גר` סוכר
קורט מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
230 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
כמה כפות מי קרח
מילוי:
שקדים טחונים וסוכר ביחס 1:1
לפיזור ע"פ הבצק
מילוי :
1/2 ק"ג דובדבנים טריים מגולענים , לבשל עם 1/2 כוס סוכר,סרט מקליפת לימון ,
מקל קינמון ו1 כף קורנפלור מעורב במעט מים להסמכה
.יש לבשל מראש ולקרר לפני המילוי
אופן ההכנה:
לחלק את הבצק ל-6
בעזרת האצבעות לשטח כל חלק לעיגול
לפזר מתערובת השקדים סוכר
לשים מילוי בנדיבות
להרים את שולי הבצק ולכסות באופן חלקי את המילוי
לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות
כשמתקרר לבזוק אבקת סוכר
המתכון מבוסס על מתכון שהביאה פיית העוגיות עם התאמות שלי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה