יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת גבינה לימונית

רכיבים: 

לבסיס:

250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
120 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
1 כפית קקאו מסונן

למלית גבינה:

5 גרם ג'לטין
1/2 2 כפות (20 מ"ל) מים
500 גר' גבינת סימפוניה
2 כפיות (מ-2 לימונים קטנים) גרידת לימון דקה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
500 גרם (פחית ועוד 1/2 שפופרת) חלב מרוכז

לציפוי:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר מנופה
 



אופן הכנה: 

הבסיס:

מערבבים יחד את חומרי הבסיס עד לקבלת תערובת פירורית.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה (גם בדפנות).

משטחים את תערובת הביסקוויטים בתחתית התבנית ובדפנות בשכבה אחידה.

מעבירים למקפיא (או לקירור) למשך כ-20-30 דקות.

לאפות כ-15 דקות בחום 180 מעלות ולקרר.


המלית:

לקערית קטנה יוצקים את המים. מפזרים מעל את גרגרי הג'לטין ומניחים להם לספוח את המים למשך כ-5-10 דקות, עד שהג'לטין נראה כגוש אחד סמיך.

מערבבים יחד את גבינת השמנת עם גרידת הלימון. מוסיפים את מיץ הלימון ואת החלב המרוכז ומערבלים היטב למרקם חלק ואחיד.

מחממים את קערית הג'לטין במיקרוגל עד שהוא הופך לנוזלי (לרוב כ-10 שניות בלבד. שימו לב שלא לחמם יתר על המידה).

מערבבים היטב.

מוסיפים לקערית הג'לטין כ-2-3 כפיות מבלילת הגבינה ומערבבים היטב.

מוסיפים את תכולת קערית הג'לטין דרך מסננת לבלילת הגבינה.

מערבבים היטב עד להטמעה מלאה.

בשלב הזה התערובת כבר מתחילה להתייצב, ולכן מעבירים אותה בזריזות אל מעל בסיס העוגה המוכן.

מיישרים את פני העוגה בעזרת מרית ומעבירים לקירור למשך לילה.

גם אם נדמה בשלב הזה שהעוגה נמוכה, זה בסדר. היא עוד תצופה בשכבה נוספת.


ציפוי:

למחרת מקציפים יחד שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

בעזרת מרית מצפים את העוגה בקצפת.

הערות: 
ע"פ מתכון של שירלי נמש.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה