יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת גבינה לשבת - חיים קונדיטור

השם האנמי הזה שבחרתי לפוסט ממש לא עושה צדק עם העוגה המצטיינת הזאת
מז'אנר העוגות הקלאסיות האוריריות והמצוינות בטעמן



רכיבים: 

תחתית:

200 גר' בסקוויטים טחונים
 מעורבבים עם 75 גר' חמאה מומסת + 2 כפות סוכר + קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

750 ג"ר גבינה לבנה (מסוננת ממים)
6 ביצים מופרדות
פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
3 כפות קורנפלור
1/2 1 כוסות סוכר
סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
גרידת מחצי לימון


 
אופן הכנה: 

לערבב בקערה את הגבינה, סוכר וניל, תמציות וגרידת לימון.

להוסיף את החלמונים אחד אחד עד שיבלעו במסה.

להוסיף חצי כוס סוכר, 3 כפות קורנפלור ו-3 כפות פודינג.

את האבקות והיבשים יש לערבב יחד וביד אחת לפזר אותם מלמעלה לקערה

 וביד השנייה לערבב כדי שלא יווצרו גושים.

להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולהוסיף למסה בעטיפה.

להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר ולהוסיף למסה בעטיפה.

כעת המסה גדולה ואוורירית מאוד (למי שעשה נכון).

משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את המסה פנימה מניחים את הפיירקס בתבנית נוספת

עם מים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות.

לאחר הכנסת העוגה מורידים טמפ´ ל-150 מעלות עד שהעוגה משחימה ומתייצבת.

לאחר שהעוגה הצטננה בחוץ ניתן להגיש עם ציפוי של קצפת משמנת מתוקה ופודינג או ללא.

הערות: 
מקור המתכון:  חיים הקונדיטור- מקונדיטוריית לילי




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה