יום ראשון, 9 בפברואר 2014

מאפינס פטריות ועשבי תיבול


רכיבים: 

לתבנית בעלת 12 שקעים, משומנת:

2 כפות שמן
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות ומטוגנות
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
3 כפות קמח תירס (לא אינסטנט)
2 כפות קמח לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
100 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
1/2 כוס עירית קצוצה
 

אופן הכנה: 

מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הפטריות כ-6 דקות עד שהן מזהיבות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קמח התירס והקמח הלבן ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה

(בערך 2 דקות). מסירים מהאש ומצננים.

מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפטריות המטוגנות

 ואת יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים לשקעים שבתבנית עד שני שלישים מגובהם.

אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

מגישים חם.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה