רכיבים:
לתבנית בעלת 12 שקעים, משומנת:
2 כפות שמן
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות ומטוגנות
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
3 כפות קמח תירס (לא אינסטנט)
2 כפות קמח לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
100 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
1/2 כוס עירית קצוצה
אופן הכנה:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הפטריות כ-6 דקות עד שהן מזהיבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קמח התירס והקמח הלבן ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה
(בערך 2 דקות). מסירים מהאש ומצננים.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפטריות המטוגנות
ואת יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לשקעים שבתבנית עד שני שלישים מגובהם.
אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
מגישים חם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה