יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה עם קוקוס קלוי בציפוי שוקולד



רכיבים: 

קלתית:
100 גרם שקדים פרוסים
50 גרם קוקוס טחון
100 גרם ביסקוויטים
40 גרם סוכר חום בהיר דמררה
100 גרם חמאה

מלית:
100 גרם קוקוס טחון
900 גרם גבינת שמנת
200 גרם סוכר
1/2 כפית תמצית שקדים
1 פחית קרם קוקוס (ולא חלב קוקוס, שימו לב)
2 כפות קמח
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

גנאש:
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
60 גרם שוקולד מריר
60 גרם שוקולד חלב
(גרגרני השוקולד שרוצים ציפוי עבה יכולים להכפיל כמויות)

קישוט:
שקדים פרוסים

כלים:
תבנית טבעתית מתפרקת 26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
(אפשר להכין בתבנית 24 לקבלת עוגה גבוהה יותר)
 

אופן הכנה: 

קלתית:

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

לקלות את השקדים על מחבת חמה ללא שמן תוך עירבוב לעיתים, עד שהם מזהיבים וניחוח קלוי עולה בבית.

לצנן מעט.

לקלות את הקוקוס על מחבת חמה באותו האופן תוך עירבוב לעיתים, עד שמתקבל צבע שחום בהיר ומעלה ריח קלוי ונעים.

לצנן מעט.

(לא לוותר על הקלייה, היא משבחת בצורה משמעותית את העוגה!)

להעביר את השקדים ואת הקוקוס לקערת מעבד מזון.

להוסיף את הביסקוויטים ואת הסוכר החום בהיר ולעבד לפירורים דקים.

להמיס את החמאה ולהוסיף פנימה, לערבב קלות עד שהפירורים מצופים בחמאה מכל צדדיהם.

לשטח את הפירורים על כל גובה תחתית ודפנות התבנית.

לאפות את הקלתית במשך 10 דקות על שמתחילה להתייצב ומזהיבה.

לצנן.


מלית:

לקלות את הקוקוס על מחבת חמה ללא שמן תוך עירבוב לעיתים, עד שמזהיבים וניחוח קלוי עולה בבית.

לצנן.

להקציף בקערת מערבל חשמלי את גבינת שמנת יחד עם הסוכר ותמצית השקדים.

להוסיף קרם קוקוס, קוקוס קלוי וקמח ולערבב לבלילה אחידה.

להוסיף את ביצים, אחת בכל פעם ולערבב לאחר כל תוספת, עד לקבלת בלילה אחידה.

לצקת את הבלילה בעדינות לתוך הקלתית האפויה למחצה ולאפות בתנור במשך שעה ורבע, עד שהעוגה משחימה ומרכזה כמעט יציב.

לצנן ולהעביר את העוגה לקירור למשך הלילה.


גנאש:

בסיר קטן להרתיח את השמנת המתוקה.

להוסיף פנימה את שני סוגי השוקולד ולתת לעמוד לדקה.

לערבב היטב עד שהשוקולד נמס ומתקבל ציפוי חלק.

לתת לגנאש להצטנן, ולאחר לצקת אותו על העוגה הקרה.

להעביר למקרר למשך כמה שעות.

לקשט בשקדים פרוסים.

הערות: 
מקור המתכון: הביאה פיית העוגיות  ממגזין Bon Appetit




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה