יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה עם בצק עוגיות

קשה לכם להחליט?
לבנה או עוגיה?
קבלו את השילוב האולטימטיבי   
 


בלילת הגבינה:

    500 גר' גבינה לבנה 5%
    1 גביע שמנת חמוצה (200 גר')
    3 ביצים
    חצי כוס סוכר לבן
    1 כפית תמצית וניל
    קורט נדיב של מלח
    1 כף גדושה קמח

    לבצק העוגיות:

    150 גר' חמאה רכה
    1 ושליש כוס סוכר חום
    1 ביצה
    חצי כפית מלח
    חצי כפית סודה לשתייה
    1 ושלושת רבעי כוסות קמח
    חצי כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה: 


שמים את החמאה בקערה גדולה ומקציפים למשך 2 דקות עד שהיא נהיית אוורירית ובהירה מאוד,

 מוסיפים את הסוכר  לחמאה וממשיכים להקציף כ-2 דקות עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית. מידי פעם עוצרים 

ו"מנגבים" את שולי הקערה מכל מה שנצמד אליהם, כדי שהכל יתערבב באופן אחיד. מוסיפים ביצה. ממשיכים לטרוף

מוסיפים את המלח ואת אבקת הסודה לשתייה וממשיכים להקציף. 

עוצרים את הערבול ומוסיפים את הקמח ואת השוקולד צ'יפס

מערבלים על המהירות הכי נמוכה האפשרית ועוצרים שנייה לפני שמפסיקים לראות את הקמח בעיסה. זה לוקח קצת זמן,

 ובהתחלה כל הבלילה תהפוך להיות לבנה ופירורית.

מורחים חלק ממבצק העוגיות על תחתי התבנית (גודל A4)

את בסיס הבצק שולחים לתנור לאפייה של 8 עד 10 דקות בחום 180 מעלות

מכינים את בלילת הגבינה:

 בקערה גדולה מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה (אפשר מופחתת שומן), הסוכר, הביצים, והוניל.

מוסיפים גם את הקמח והמלח

בינתיים הבצק כבר יספיק לצאת מהתנור וכך תוכלו לשפוך עליו את הבלילה (גם אם הוא עדיין חם).

משאירים בינתיים את התנור דולק ומורידים את הטמפ' שלו ל-160 מעלות

(עוגת הגבינה צריכה להאפות באיטיות ובעדינות, לא כמו התחתית הבצק).

ועכשיו עוברים לחלק הכי כיפי – פיזור גושי הבצק מלמעלה.

את העוגה מעבירים לתנור ואופים כ-40 עד 45 דקות, עד שהיא יציבה,

 ורוטטת בעדינות מאוד במרכזה כשמטלטלים אותה.

אם היא רוטטת בפראות היא צריכה עוד לפחות 5-10 דקות אפייה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה