רכיבים:
8 כרעיים של עוף
3 בטטות מאורכות, בגודל דומה
3 בצלים חתוכים לשישיות
6 שזיפים שחורים מגולענים
לרוטב:
1/2 כוס דבש
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 מקל קינמון
2 עלי דפנה
1/2 1 כוסות יין אדום יבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מכינים את המרינדה ומניחים בתוכה את חלקי העוף
(אני מפרידה את הכרע לירך ושוק) משאירים לכמה שעות לספיגת טעמים.
קולפים את הבטטות, וחותכים אותן לאורכן ל-4 חלקים.
מניחים את הבטטות בתבנית יחד עם הבצלים,
מסדרים מעל את נתחי העוף כשהעור כלפי מטה,
יוצקים את המרינדה על העוף ומכניסים ולתנור בחום 190 מעלות
לאחר כ-45 דקות הופכים את נתחי העוף ואופים עד להשחמה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה