טו בשבט מתקרב וצריך מתכון עם פירות
בשר הולך יופי עם פירות
מכאן השילוב המופלא, ממש
שלא לדבר על הצבעוניות שלה בקיצור טעימה וגם יפה
רכיבים:
בשר הולך יופי עם פירות
מכאן השילוב המופלא, ממש
שלא לדבר על הצבעוניות שלה בקיצור טעימה וגם יפה
רכיבים:
לקבבונים:
1 בצל קצוץ דק ומוזהב בשמן זית
2 כפות פרורי לחם טריים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים דק
1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קורנית (טימין) טרייה
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 ק"ג בשר הודו אדום טחון
לזריה:
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון טרי
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
לרוטב:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים משומרים בסירופ
סוכר
אופציה:
10 גרם פרחי היביסקוס יבשים
אופן הכנה:
הקבבונים:
מערבבים את פרורי הלחם עם התבלינים והירק, מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב.
בידיים רטובות או משומנות, צרים כדורים בגודל אגוז ומסדרים בתבנית על נייר אפיה משומן קלות
(מתקבלים כ-36 כדורים).
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-5 דקות.
מערבבים את תערובת הזריה, מוציאים את הכדורים מהתנור וזורים עליהם את תערובת התבלינים.
מחזירים לתנור לעוד כ-5 דקות.
הרוטב:
מבשלים את הדובדבנים ופרחי ההיביסקוס במים עם מעט סוכר
(כף או שתיים, תלוי בחמיצות הדובדבנים), ברתיחה עדינה כ-20 דקות,
(כף או שתיים, תלוי בחמיצות הדובדבנים), ברתיחה עדינה כ-20 דקות,
מועכים את הדובדבנים ומוסיפים את כופתאות הבשר.
מבשלים יחד כ-20 דקות נוספות, עד לקבלת כדורי בשר שצבועים באדום.
הערות:
וריאציה על מתכון ממסעדת אקליפטוס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה