יום שלישי, 4 בפברואר 2014

כדורי בשר ברוטב עגבניות


כדורי בשר ברוטב עגבניות הם מנה קלאסית שתמיד מביאה איתה טעם של בית. 

עם הרוטב העשיר והמוכר, שמשלב בין חמיצות למתיקות, 

המנה הופכת לאהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. 

אפשרויות השילוב עם תוספות הן אינסופיות: פסטה, אורז, פירה תפוחי אדמה,

 או אפילו חלה טרייה לספיגת הרוטב. 

הפשטות של המנה והיכולת לגוון בתבלינים ובמרכיבים 

הופכים אותה למושלמת לכל ארוחה, בין אם זה באמצע השבוע או באירוע מיוחד. 

זו מנה שאין מי שלא אוהב!





רכיבים: 

2 ק"ג בשר טחון - מעורב עוף והודו אדום
2 בצלים
4 פרוסות לחם מורטב וסחוט
10 שיני שום
4 ביצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה
תבלין גריל
אבקת מרק
מעט פרורי לחם

לרוטב:

4-5 שיני שום
פפריקה מתוקה
תבלין גריל
מלח
פלפל שחור
1 קופסת עגבניות מרוסקות אני קונה של מוטי
3 כוסות מים
1-2 כפות סוכר
 



אופן הכנה: 

לטחון במעבד מזון:

 2 בצלים, 4 פרוסות לחם מורטב וסחוט, 10 שיני שום.

להוסיף בשר הטחון, 4 ביצים, מלח, פלפל שחור, פפריקה, 

תבלין גריל, אבקת מרק, מעט פרורי לחם.

לערבב היטב וליצור כדורים.


לרוטב:

לטגן בשמן זית 4-5 שיני שום.

להוסיף פפריקה מתוקה, תבלין גריל, מלח, פלפל שחור.

לערבב.

להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות ומים -בכמות שיש בקופסה הריקה.

להרתיח, לתקן התיבול ולהוסיף 1-2 כפות סוכר.

להחליק את כדורי הבשר לרוטב ולבשל כ-40 דקות, 

ב-10 הדקות האחרונות להסיר המכסה על מנת שהרוטב יצטמצם מעט.





גם את המתכון הישן נושן שאני מכינה בעיניים עצומות
סתם כדי לתדלק את המקפיא
שיהיה מה לאכול כשנגמרים השאריות משבת
ניסיתי לשנות קצת ויצא מה זה טוב, חבל"ז

1 קילו בשר עוף טחון
1 קילו בשר הודו אדום טחון
5 בצלים קצוצים דק ומטוגנים עד להזהבה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק 
3 ביצים
5 כפות פרורי לחם
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף גדושה שום כתוש

1 כפית אבקת מרק

מערבבים את הרכיבים , מגלגלים כדורים לתוך הרוטב
ומבשלים כ- 40 דקות 
רוב הזמן עם כיסוי, רק ב- 10 דקות אחרונות אש גבוהה ללא כיסוי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה