יום שלישי, 4 בפברואר 2014

פרגיות בתנור


המתכון הזה לפרגיות מלווה אותי לא מעט שנים
הפעם העברתי אותו מתיחת פנים, לשמחת כולם
המנה ניראית טוב יותר וגם קלה יותר להכנה


רכיבים: 

12 פרגיות חתוכות ל-2 או 3

4 כפות מיונז

4 כפות קטשופ

4 כפות ריבת משמש

4 כפות רוטב סויה

3 כפות אבקת מרק בצל

2 בצל גדול פרוס לרצועות

1 פלפל צהוב פרוסה לרצועות

שמן לטיגון
 



אופן הכנה: 

בקערה גדולה מערבבים מיונז, קטשופ, ריבת משמש, אבקת מרק בצל ורוטב סויה.

מוסיפים פנימה את הפרגיות ומעסים היטב כדי לצפות היטב את חלקי העוף.

מניחים לכמה שעות לספיגת טעמים (אני השארתי לילה).

מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה, ומניחים את הפרגיות בשכבה אחידה.

שופכים מעל את שאריות המשרה שנשארו בקערה.

במחבת מטגנים את הבצל לשקיפות ומוסיפים את רצועות הפלפלים.

מאדים כמה דקות.

מפזרים את הירקות מעל הפרגיות.

מכסים את התבנית היטב בנייר כסף ואופים שעה וחצי בחום 180 מעלות.

לאחר שעה וחצי מסירים את רדיד האלומיניום ואופים ללא נייר עוד רבע שעה מכל צד.

הערות: 
מבוסס על מתכון מהבלוג של רוני טגנסקי עם התאמות שלי.



כמובן שהגיע הזמן לחזור אל המתכון הטעים הזה
שיניתי שיפרתי ושידרגתי

השתמשתי בנתחי סטייק פרגית שגילגלתי 
ויתרתי על הפלפלים כי הג'וניורית לא אוהבת
והשתמשתי בבצל מטוגן יבש, בלי לקצוץ, בלי דמעות ובלי טיגון
חוץ מזה? 
הכל נשאר אותו הדבר, רק הורדתי את הטרחה..




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה