יום שלישי, 4 בפברואר 2014

פרגיות ברוטב פירות מיובשים

רכיבים: 

1 ק"ג פרגית (אפשר לנקות משומן)
1 כף שמן
ראש סלרי חתוך לקוביות בינוניות (ס"מ - ס"מ וחצי)
גבעולי סלרי (ללא עלים) חתוכים למקטעים בגודל ס"מ וחצי
שורש פטרוזיליה חצוי ופרוס לטבעות עבות (ס"מ - ס"מ וחצי)
2-3 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 ראש שום קלוף
כ- 150 גר' פירות יבשים: תאנים, משמשים, שזיפים כולם חצויים ומגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
פפריקה מתוקה (כדאי מעושנת)
בהרט עיראקי או תבלינים חזקים (קינמון, הל, כמון)
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 כפות סילאן
1/2 כוס יין אדום יבש
כף - שתיים חומץ בלסאמי
1 כף קקאו לא ממותק
 



אופן הכנה: 

מחממים מחבת כבדה ומוסיפים כף שמן.

כשהשמן מתחיל לעשן מטגנים את נתחי הפרגית בשכבה אחת (אפשר בכמה סבבים).

כשהבשר אטום ועם סימני הזהבה מוציאים לקערה.

מוסיפים את הסלרי וראש הפטרוזיליה ומטגנים דקה - דקה וחצי,

עד שמתחיל לקבל כתמי הזהבה (קירמול).

מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב כשתי דקות.

מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת השום, ומכסים במים רותחים.

מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים.

מוסיפים סילאן, יין, חומץ וקקאו מערבבים היטב לקבלת רוטב סמיך ומתוק.

מחזירים את נתחי הפרגית ומכסים במים.

מתקנים תיבול ומבשלים כ-30 דקות.

מצננים את התבשיל בתוך הרוטב.

הערות: 
כדאי להמתין מספר שעות לספיגת טעמים לפני שמחממים מחדש ואוכלים.

מומלץ להגיש עם אורז.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה