יום שלישי, 4 בפברואר 2014

נתחי פרגית בפירות יבשים ורכז רימונים

רכיבים: 
נתחי פרגית חתוכות לפיסות בגודל 5-7 ס"מ
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות
6 שיני שום שלמות, מעוכות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי פרוסים
3/4 כוס משמשים יבשים קצוצים גס
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
1/3 כוס תרכיז רימונים עשוי בבית או קנוי
גרגירים מרימון אחד
 



אופן הכנה: 
שמים מחצית מכמות השמן במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף, משחימים ומטגנים היטב משני הצדדים.

מוציאים ומניחים בצד.

מוסיפים את יתרת השמן וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל שום, בצל, ומזהיבים.

מוסיפים גזר חתוך לקוביות וסלרי.

מליחים ומפלפלים ומטגנים יחד כחמש דקות.

מוסיפים את המשמשים לערבוב של שתי דקות ולבסוף מחזירים פנימה את העוף.

מוסיפים את המים ומיץ הרימונים המרוכז והסוכר.

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

מגבירים את האש.

מסירים את המכסה ומבשלים על להבה גבוהה כ- 5-7 דקות עד שהרוטב נעשה קראמלי ומזוגג.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה