מצרכים:
להכנת התפוזים:
2 כוסות מים
200 גרם סוכר
3 תפוזים שטופים
לעוגה:
200 גרם מחמאה רכה
300 גרם סוכר
4 ביצים
1/2 1 מיכלים מעדן וניל אלפרו
350 גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
קודם כל מכינים את התפוזים:
מביאים לרתיחה ומבשלים את הסוכר עם המים על אש בינונית כ-10 דקות
פורסים דק שניים מהתפוזים...
ואת השלישי מרסקים במעבד מזון בקליפתו לאחר שהוצאנו את החרצנים
מעבירים את הסירופ שהתבשל למחבת ,מפזרים בו את הפרוסות תפוזים ומבשלים בעדינות כ 15 דקות עד שהם מזוגגות ומבריקות
בזמן הזה מכינים את העוגה:
אופן ההכנה :
מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר לכמה דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת לגמרי.
מוסיפים חצי מהמעדן וניל ומערבבים,
מוסיפים חצי מהתפוז המרוסק ומערבבים,מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים...
ואז את החצי השני של המעדן ,חצי שני של התפוז המרוסק ובסוף החצי השני של הקמח
לערבוב מאוד קצר.
מוסיפים חצי מהתפוז המרוסק ומערבבים,מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים...
ואז את החצי השני של המעדן ,חצי שני של התפוז המרוסק ובסוף החצי השני של הקמח
לערבוב מאוד קצר.
לאחר ששימנו את התבנית ופיזרנו עליה סוכר ,מסדרים את פרוסות התפוזים המסוכרות בתחתית התבנית כמו רעפים. יוצקים מעל את תערובת העוגה ואופים כ 50 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.
מצננים והופכים על צלחת הגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה