בארוחות שבת הקיציות אנחנו סועדים ארוחה חלבית עד פרווה
ופלפלים ממולאים במילוי צמחי הם תוספת נהדרת ומהירת הכנה
אמנם אורז הוא הבחירה הטבעית לממולאים
אצלנו הוא מצוי באופוזיציה ולכן אני משתמשת בפתיתים או בפסטה קטנה
כשמקפידים למלא את הפלפל הפתיתים יוצאים אחד אחד ולא דבוקים ודייסתיים
החומרים:
פלפלים - כמה? בכמות שתצליחו להעמיד בסיר בצפיפות כך שלא יפלו הצידה
יש לחתוך את איזור העוקץ ולנקות מגרעינים
מילוי:
לפלפלים בגודל בינוני לחשב
4-5 כפות פתיתים או אורז או פסטה צורות קטנות
לא מבושלים לכל פלפל
4-5 כפות פתיתים או אורז או פסטה צורות קטנות
לא מבושלים לכל פלפל
1 גזר מגורר
1 בצל קצוץ ומטוגן
1 עגבניה קלופה, ללא גרעינים וקצוצה
נוזל בישול:
1 רסק עגבניות
3-4 כוסות מים
3 כפות שמן
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת מרק בטעם עוף
5 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המילוי, וממלאים בכל פלפל 3/4 מגובהו
מערבבים את הרכיבים לנוזל הבישול
ממלאים כל פלפל עד למעלה בנוזל
את שארית הנוזל שופכים בסיר בין הפלפלים
מבשלים על אש קטנה כ- 50 דקות, עד שהפתיתים תופחים והפלפלים מתרככים
ולפעמים אפשר גם לבחור בפסטה צורות
ולמעשה לעשות אותו דבר
וברוח הגיוונים בחרתי הפעם למלא פלפלים ירוקים
מחצית מהמילוי הייתה עדשים ירוקות שבושלו בישול מוקדם
בנוסף השתמשתי בפתיתים בצורת אורז בגזר מגורר ובבצל מטוגן יבש
ככה זה נראה לפני הבישול
וכך, אחרי שעה בישול
בעצם המתכון המקורי שקיבלתי מאשתו של דודי - זלדה
הכיל אורז וירקות כפי שמצוין במתכון למעלה.
ככה זה נראה וכל כך טעים
כדי לקבל רוטב מתקתק ומרוכז, אני ממשיכה לצמצם את הרוטב
לאחר הוצאת הממולאים
תנסו פעם
אני החלפתי בגלל הנסיבות
אך לא אשאיר את הפוסט בלי
פלפלים ממולאים באורז
והמתכון שהינדסתי לי הפעם הוא בניחוח אסיאתי
רכיבים:
8 פלפלים מרוקנים מגרעינים
1 כוס אורז ריזוטו שטוף היטב ומושרה במים לשעה
1 בצל סגול קצוץ
כפית שום כתוש
פיסות פלפל חתוכות לקוביות קטנות (השתמשתי בקצוות הפלפל שהסרתי עם הגבעול)
1 גזר מגורר גס
6-8 פטירות שמפיניון קצוצות
1/2 כפית קארי
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
נוזל הבישול:
1 קופסת רסק עגבניות
1/4 כוס סוכר
מלח, פלפל
4 כוסות מים
1/2 כוס קרם קוקוס
גבעול למון גראס
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל ב2-3 כפות שמן
מוסיפים את השום, הגזר,הפטריות והפלפלים
מטגנים 4-5 דקות
מקררים מעט מערבבים עם האורז הלא מבושל
והפטרוזיליה
ממלאים בכל פלפל 2-3 כפות מהמילוי
מערבבים את החומרים לנוזל הבישול
ממלאים את הפלפלים בנוזל
את שארית הנוזל שופכים לסיר בינות לפלפלים
מבשלים כשעה, עד שכל המים נספגים באורז
והפלפלים מתרככים.
מפה לשם גם את המתכון הזה בחרתי לחדש ולשדרג, לא באמת שיניתי הרבה
בחרתי בפלפל שושקה מוארך, חציתי לאורכו והשוס לאפות ולא לבשל
ככה שמוכן להגשה ולא צריך להעביר מהסיר לקערת הגשה.
ריפדתי את התבנית בפרוסות בצל ועגבניה, עליהם סידרתי את חצאי הפלפלים
ומלאתי במילוי האורז והירקות, את השאריות פשוט הנחתי מסביב
יצקתי את נוזל הבישול לתוך הפלפלים וגם מסביב.
הכנסתי את התבנית לתנור בחום 200 מעלות למשך שעה
האורז התרכך, גם שאריות האורז מסביב הפכו למעדן
שלום
השבמחקשאלה קטנה ברשותך
האם מבשלים את האורז לפני הכנסתו לפלפלים?
בישול מלא? חלקי?
תודה וברכה מראש
לא מבשלים את האורז בכלל
השבמחקשלום
השבמחקהא ניתן להחליף את האורז בבורגול?
צריך לשנות משהו?
אפשר להתפיח בורגול במים ולהשתמש בהם במקום אורז, יש לי מתכון לקישואים ממולאים בבורגול אפשר לראות שם
מחקתודה רבה
השבמחקמשהו עדיין לא סגור אצלי.
השבמחקהסתכלתי במתכון של קישואים ממולאים.
כתבת לבשל או להשרות את הבורגול שלה. וזה לא ברור לי.
כי הרי זה יתבשל גם בהליך הבישול בסיר.
או שנעשה הכי פשוט- את האורז שבמתכון הזה נחליף בבורגול או קינואה.
נכון, זה עובר התפחה, אח"כ בישול של 5 דקות עם שאר רכיבי המילוי ואח"כ בישול בתוך הקישוא
השבמחקתודה על תשובתך..
מחקוהאם המתכון הזה, יעבוד אם נחילף את האורז בבורגול או קינואה?
בורגול נראה לי שיעבוד, קינואה אני לא מבשלת
מחק