יום ראשון, 30 במרץ 2014

מרק בטטה בניחוח למון גראס



הבטטה , ירק בריא עד מאוד, מכיל נוגדי חימצון
בטא קרוטן ועוד ויטמינים ומינרלים חשובים
אז כדאי אותו בתפריט, אבל מצד שני היא מתקתקה 
וקצת קשה לי עם ירק מתקתק ועוד מרק מתקתק, אז בכלל.
המרק הזה כלבבי, פיקנטי עם
שום, ג'ינג'ר ולמון גראס 
שמוסיפים לבטטה טעמים  נפלאים







רכיבים: 

ל-12 מנות 

2 בצלים קלופים וחתוכים גס 
3 שיני שום קלופות וחתוכות
4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 
חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף 
1 ענף למון גראס 

8 כוסות מים
1 מיכל קרם קוקוס 
מלח, אבקת מרק בטעם עוף, פלפל שחור 


אופן הכנה:

מזהיבים את הבצל והשום במעט שמן
מוסיפים את הבטטה , דלעת  לסיר ומאדים, כ-15 דקות 



מוסיפים את הנוזלים, ג'ינג'ר, למון גראס, מרתיחים ומבשלים עד שהירקות מתרככים
מוציאים את הלמון גראס
מרסקים את המרק במעבד מזון 
מחזירים לסיר, מוסיפים את הקרם קוקוס, מתקנים תיבול 



מבשלים עוד 10 דקות ומגישים חם  




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה