עוגת שיפון היא העוגה שבעבר הייתי מכינה בערך כל פעם
שהייתי צריכה עוגת יום הולדת
מהספר האלמותי של נירה שויאר.
חזרתי למתכון כי רציתי לבדוק איך העוגה תצא בתבנית המיוחדת שלי
לעוגות טורט גבוהות במיוחד
כשמסיימים לאפות עוגת טורט בתבנית הזאת
הופכים אותה, כך שהרגליות יהיו על השולחן, העוגה שמטבע הדברים צונחת
ומאבדת מגובהה, תצנח, במצב ההפוך,
למעלה (מתוקף כח המשיכה) והעוגה תתקבל
גבוהה, גבוהה
כמו עוגת הטורט שבתמונה
רכיבים:
1 כוס סוכר
6 חלמונים
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס שמן
1+3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת קפה נמס
1 כוס יין/חלב/מיץ
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
להכניס את החלמונים, סוכר ותמצית וניל לקערה גדולה,
לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה, אוורירית.
להוסיף בזרם דק את השמן לתערובת תוך בחישה
להקציף את החלבונים בקערה בינונית,
כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.
להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש
לערבב את החומרים היבשים בנפרד עד שלא יהיו גושים.
להוסיפם לסירוגין עם הנוזלים אל התערובת תוך בחישה.
להמשיך לבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק (בחישת יתר פוגמת)
להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפיה .
לאפות בחום 170 מעלות כשעה
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינונה.
קרם לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר להמיס עם 100 מ"ל שמנת צמחית
לערבב היטב
להוסיף כף ממרח שוקולד וכף ברנדי
לערבב ולצקת על העוגה
זוכרת לטובה את הספר של נירה שויאר. בעזרתו עשיתי את צעדיי הראשונים באפייה. את המתכון הזה הכנתי לילדיי כשהיו קטנים ועכשיו אני מכינה שוב, הפעם ליום ההולדת של נכדי האהוב אטד.
השבמחק