יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

מי אמר שבשביל המבורגר שווה צריך לצאת החוצה?

הפוסט הזה בחסות

  בני וכלתי

שרצו לשתף אותנו בהמבורגר המיוחד שהכינו



אז הגיע יום חמישי ויש פטור מלהכין אוכל לשבת.
חשבנו לצאת לאכול בסניף החדש והכשר של מוזס שנפתח קרוב לבית,
אך לא התחשק לעמוד בתור בכניסה למסעדה. 

במקום זאת, עמדנו בתור קצר יותר- אצל הקצב הקרוב. 

ההמבורגר תופס אצלנו נתח גדול מאוד מהארוחות בחוץ,
אבל מקפידים לאכול רק כאלו איכותיים.
לכן כשהגענו לקצב, בקשנו שיטחן לנו חצי קילו צלעות,
וכמובן לא לשכוח את המרכיב הכי חשוב 'השומן'.
בקשנו שיוסיף שומן בטחינה, ביחס של 1:4.
 ניתן לבקש לטחון גם נתחים כמו צוואר או שפונדרה,
רק לשים לב ששפונדרה שומני יותר, ואינו מצריך כמעט תוספת של שומן.

חישוב הכמויות נעשה לפי 250 גרם לאדם.

בבית קצצנו רבע חבילת פטרוזיליה ובצל בינוני,
את הבצל טיגנו והוספנו את שניהם לבשר.
(יהיו מי שיגידו שהפכנו את ההמבורגר לקבב, אך מה זה משנה- קבב או המבורגר, העיקר שיצא טעים).

את העיסה לשנו היטב והוספנו מלח פלפל פפריקה ושום לפי הטעם. 

חשוב לשים לב לכך שהעיסה דבוקה ולא מתפרקת, ואם צריך, ניתן להוסיף ביצה, 
אך עדיף שלא.לצערנו, הגריל כרגע לא בבית,
 אז טיגנו במחבת עם שכבה יפה של שמן. 
דקות על אש גבוהה בצד אחד, הופכים,
ועוד דקה שתיים (תלוי במידת ההכנה הרצויה) על אש בינונית.

לא לשכוח את הרטבים, כמה שיותר, יותר טוב.

 וכמובן שחשוב מאוד- כמה מרכיבים בריאים בארוחה הזו- חסה,עגבניות, וחמוצים.
על ההמבורגר הוספנו גם ביצת עין שטוגנה 2 דקות מכל צד על אש גבוהה.
מומלץ לחמם את הלחמניות כשהן פתוחות על טוסטר, ולאחר מכן למלא אותן במרכיבים.

ההמבורגר שהוכן מבשר איכותי ביותר, יצא טעים מאוד.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה