יום ראשון, 25 בינואר 2015

ביסקוטי קקאו ושקדים

ממש לא התכוונתי להכין עוגיות
בטח לא את אלה
אבל רצה המקרה ונותרתי עם שישה חלמונים
נו, אז מה עושים?
נברתי בכל ארכיון המתכונים שלי וכל מה שהיה שם 
פרפה
פרפה כזה ופרפה אחר
ולא בא לי פרפה
לא היום וגם לא מחר
התגלגלתי למתכון הזה שאמנם יש בו ביצים שלמות
אבל
גם שלושה חלמונים...
מהשלושה שנותרו עשיתי חביתה...





רכיבים:

2 ביצים
3 חלמונים
1 כף קפה נמס
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו מסונן
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כוסות שבבי שקדים
2 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה:

לעבד לבצק אחיד
בידיים רטובות ליצור שני גלילים


לאפות בחום 180 מעלות עד שהגלילים מתקשים, כ- 25 דקות
להוציא ולקרר
לפרוס לפרוסת ברוחב 1 ס"מ
להניח בתבנית אפיה
להמשיך לאפות -ליבש בחום 145 מעלות עוד כ-40 דקות.




אפשר כמובן גם לשנות את המתכון ולהכין בסקוטי לבנבנים
את הקקאו המרתי בקמח
הוספתי חצי כפית קינמון
וקליפה מגוררת מחצי תפוז
את הליקר קפה המרתי בליקר תפוזים
וגם עם הצורה התחכמתי
דחסתי את הבצק לתבניות








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה