יום ראשון, 3 במאי 2015

עוגת גבינה ושמנת בציפוי טופי







קולולו 
הפוסט הזה מקבל את המספר 500
שזה ה מ ו ן פוסטים
וגם המון מתכונים שרצו אצלי במטבח..
והמון מתכונים חדשים שניסיתי,שיניתי 
ובני הבית נהנו מהם

אין סמלי מכך שזה פוסט של עוגת גבינה..

אז פוסט 500 שמח לי!



רכיבים:

לבסיס :

200 גר' בסקויטים פתי בר מרוסקים

75 גר' חמאה מומסת



חומרים לעוגה:

250 גרם גבינה 5%

4 מיכלי שמנת חמוצה 15%

1 כפית תמצית וניל (אמיתית)

1.1/4 כוס סוכר חום

3 ביצים + חלבון מהבסיס

2 כפיות תמצית וניל איכותית

4 כפות קורנפלור  

רוטב טופי :

1 פחית חלב מרוכז

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כפית נס קפה (נמס)

75 גרם חמאה

3 כפיות קורנפלור + 2 כפיות חלב





אופן ההכנה 

 מערבבים את  חומרי הבסיס בקערה 
 מעבירים לתבנית האפיה ומשטחים ,




 רוטב טופי:

שמים בקלחת את החלב המרוכז,הסוכר, החמאה ותמצית הוניל ,
מבשלים על הגז תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך,
בקערית מערבבים 2 כפיות חלב עם 3 כפיות קורנפלור
מערבבים עד שהקורנפלור נמס ואין גושים ,
מוספים לרוטב תוך כדי בחישה כ-2 דקות מורידים מהאש ומקררים .

 מלית :

בקערה שמים גבינות ושמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל טורפים ביד לא להקציף!
כדי לשמור על מרקם קרמי מוסיפים את הקורנפלור
ומערבבים מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה,
טורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה
מוסיפים 5 כפות מרוטב הטופי ומערבבים מעט מאוד
(להשאיר דוגמא של הטופי בתערובת)
 יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי בתבנית האפיה.


מפעילים את התנור בחום 160 מעלות , ואופים כשעה ורבע,
עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה (זה בסדר)
החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה 
(העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בה ויוצא נקי).

מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר,
כשהעוגה קרה שופכים את רוטב הטופי שהכנו 
מכניסים למקרר ל-12 שעות



 , 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה