קורנדביף הוא עוד תבשיל / מנה שמבחינתי כולו קיצור דרך אחד גדול
את הנתח אפשר לקנות מתובל, נתח החזה שממנו מכינים קורנדביף
מגיע מתובל בפפריקה,עלי דפנה,פלפל אנגלי
ובעצם לא נשאר יותר מידיי מה לעשות איתו.
אופן ההכנה לנתח במשקל של 2 ק"ג :
בסיר רחב מזהיבים 2-3 בצלים פרוסים
מוסיפים קוביות קטנות מחצי פלפל אדום ומאדים כ- 5 דקות
מניחים את הנתח המופשר בסיר
מוסיפים 4 כוסות מים -כך שהנתח יהיה רובו בנוזלים
מתבלים במלח,פלפל שחור וכפית שום כתוש
מבשלים כשעתיים וחצי
מידי פעם הופכים את הנתח בסיר
מוציאים מהסיר ומקררים לילה במקרר, וזה חשוב, אל תחשבו אפילו לקצר זמנים
רק כשהנתח ממש קר ניתן לחתוך פרוסות דקיקות ולהנות מהבשר
את נוזלי הבישול ממשיכים לבשל ולצמצם,לאחר סינון ניתן
לחמם בהם את הפרוסות לפני האכילה.
נוזלי הבישול של צלי כזה או אחר אני אוהבת לשמור לי במקפיא
ולהשתמש בהם לבישול אורז, במקום מים.
אפשר להגיש קר ולשלב בכריכים על לחם שיפון, למשל
עם מיונז וחרדל חריף וכמובן מלפפונים חמוצים
יצא שנתקלתי בכתבת עומק של נירה ורותי רוסו בנושא קורנדביף
היה לי ברור שאני חייבת לנסות גם את אפשרות ההכנה הזאת
כי מה? בסה"כ מדובר במתכון קל ותוצאה נהדרת
רכיבים :
1 אריזה של בשר כבוש קפוא (קורנדביף, אני קניתי של מעדני גליל) מופשרת מראש במקרר
סיר עם הרבה מים
לרוטב:
⅔ כוס שמן זית
3 כפות חרדל גרגירים
¼ כוס חומץ (נסו בלסמי לבן!!)
¼ כוס סוכר חום או סילאן
פלפל שחור בנדיבות
אופן ההכנה:
מוציאים את הנתח מהאריזה, שמים בסיר ומבשלים במים כדי כיסוי,
בסיר מכוסה בבעבוע עדין, כארבע שעות עד שהבשר רך.
אני השתמשתי בסיר לחץ וכך זמן הבישול התקצר לשעתיים בלבד.
מערבבים את כל החומרים של הרוטב.
מעבירים את הנתח המבושל לתבנית. מכסים ברוטב
וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40 דקות.
כדאי לכסות באלומיניום ולפתוח ברגע האחרון.
מוציאים מהתנור ומחכים רבע שעה לפחות לפני שפורסים
\נגד כיוון הסיבים עם סכין טובה ומשוננת.
באיזה סוג בשר את משתמשת- תודה
השבמחקבאיזה סוג בשר את ממליצה להשתמש- תודותיי
השבמחקבעקרון קורנדביף מכינים מחזה בקר, אני קונה נתח שכזה עם תבלינים כמו עלי דפנה, פפריקה,גרגרי חרדל
השבמחק