חבילת פילו במקפיא
פסח אוטוטו
צריך להיות יצירתיים
ומצד שני צריך עוגת תפוחים לשבת
וגם יש במקפיא מלא שקיות אגוזים
אחד המילויים האהובים בביתנו לבלינצ'ס הוא אגוזים טחונים עם סוכר,קליפת לימון על מצע ריבת מישמש
ועדיף ריבה ביתית כי היא חמצמצה במידה ונטעמת יופי ליד האגוזים והסוכר
אז יוצאים לדרך.
את חבילת בצק הפילו הפשרתי יומיים לפני.
גם את מילוי התפוחים הכנתי יום קודם -שיספיק להתקרר
רכיבים למילוי רולדת תפוחים:
4 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
1/2-2/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מקל קינמון קטן
מעט מים
אופן ההכנה:
שמים את כל הרכיבים במחבת ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים.
מקררים.
מילוי אגוזים:
1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים גס, אפשר לערב גם שקדים
1/4 כוס שומשום
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון
סוכר -לפי הטעם
לערבב ולהניח בצד
מילוי שוקולד וחלבה
שורה של קוביות שוקולד מריר
ערימת שערות חלבה
מילוי שוקולד וחלבה
שורה של קוביות שוקולד מריר
ערימת שערות חלבה
בצק פילו דורש התייחסות מיוחדת, משתמשים ב- 3 עלים לכל מאפה
כל עלה מברישים בשמן
ובין העלים אני מפזרת תערובת של פירורי בסקויט וסוכר
לבסוף
לאחר המילוי והקיפול
מברישים את הסיגרים והרולדה בשמן
ואופים להשחמה בחום 180 מעלות, בערך חצי שעה.
לאחר המילוי והקיפול
מברישים את הסיגרים והרולדה בשמן
ואופים להשחמה בחום 180 מעלות, בערך חצי שעה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה