יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

עוגיות טובים השניים מן האחד

גם בציר העוגיות הללו נולד מצורך חריף למלא את צנצנת העוגיות שעומדת כבר 
שבועיים ריקה, אבוי.
שוקולד צ'יפס? בראוניז? מה אכין?
למפלצת העוגיות החמודה שלי כבר לא ממש אכפת, העיקר שיהיה משהו לבלוס,
וכמו שאמר כבר החכם באדם" טובים השניים מן האחד"
אכין גם וגם
זה רק נראה מסובך אבל בעצם במקום להניח כף גדולה עם בצק מסוג אחד
מניחים עם כפית תלוליות  משני סוגי בצק, זו לצד זו.







רכיבים:

בראוניז:

1/2 2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
קורט מלח

120 גר' שוקולד מריר

1/2 כוס שמן
3/4/ 1 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל

בצק עוגיות:

1 כוס סוכר
1 כוס סוכר דמררה
330 גר' מחמאה או חמאה
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
1/4 4 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתיה
קורט מלח
250 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות


אופן ההכנה:

נתחיל עם הבראוניז כי את הבצק הזה יש לקרר לפני ההכנה

להמיס שוקולד במיקרו, להוסיף את השמן ולערבב לאחידות
להוסיף את הסוכר,ביצים, תמצית וניל ולערבב היטב
לבסוף להוסיף את הקמח, לערבב
להניח לחצי שעה במקרר.

בצק עוגיות:

להקרים את המחמאה עם הסוכר, להוסיף את הביצים, כשמתקבל קרם אחיד
להוסיף את שאר החומרים 
מתקבל בצק נח לעבודה.

על גבי נייר אפיה ובעזרת כפית להניח מהבצק תלוליות קטנות




להצמיד תלוליות מבצק הבראוניז ולהעביר לתנור לאפיה בחום 175 מעלות למשל 15-17 דקות



אחרי כ- 60 עוגיות 
התעייפתי 
שיטחתי את שארית בצק העוגיות בתבנית מלבנית, 
מעל-  את
בצק הבראוניז



ולתנור למשך כ- 30 דקות

העוגה נחתכה לקוביות,

ולא היה קץ לשמחת אוהבי העוגיות בבית.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה