יום ראשון, 17 בספטמבר 2017

חיתוכיות לימון על דקואז פיסטוק

יופי של קינוח קפוא לימי הקיץ
אלגנטי ומיוחד לאחר ארוחת חג עמוסה.
זה שזה קפוא מאפשר להכין מראש ולהנות בשעת הצורך מקינוח מושקע.


תבנית 18X25

לתחתית

3 חלבונים
90 גר' סוכר
80 גר' פיסטוק קצוץ דק דק


קרם לימון:

קליפה מגוררת משלושה לימונים
2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
6 ביצים
300 גר' סוכר
250 גר' מחמאה
1/2 קרטון שמנת צמחית 

גלאסאז'

10 גר' ג'לטין
50 מ"ל מים

100 מ"ל מים
100 גר' סוכר
100 גר' גלוקוזה
70 מ"ל שמנת צמחית 
100 גר' שוקולד לבן פרווה
כמה טיפות צבע מאכל צהוב

אופן ההכנה:

לבסיס:
להקציף את החלבונים והסוכר לקצף יציב
לקפל לתוך הקצף את הפיסטוקים הקצוצים ולשטח בתבנית מצופה בנייר אפיה.
לאפות בחום 160 מעלות כ- 35 דקות
להוציא מהתנור ולקרר.

קרם לימון:
להקציף את הביצים  עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר
לשים את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת בסיר ולהביא לרתיחה, לסנן.
לצקת את מיץ הלימון לקצף הביצים התפוח,  לאט לאט תוך כדי הקצפה ובסיום 
להעביר את הקציפה לסיר מספיק גדול שיכיל בנוחות את הקציפה ויאפשר עירבוב
להמשיך לחמם ולבחוש עד שהקציפה מגיעה לרתיחה ומסמיכה מעט
להסיר מהאש.
לחתוך את המחמאה לקוביות ולהוסיף לקרם תוך טריפה.
להניח את הקרם בצד עד לקירור מוחלט.
להקציף את השמנת הצמחית ולקפל לקרם הלימון
לצקת את הקרם על הבסיס האפוי, לישר את פני הקרם ולהקפיא.

גלאסאז':

לערבב הג'לטין והמים ולהניח לתפיחה ל- 10 דקות
לחמם דקה במיקרו עד שהנוזל מצטלל.

להמיס את השוקולד ולערבב עם שאר החומרים
לערבב עם הג'לטין הצלול ולהניח לקירור עד לטמפרטורת 30 מעלות
לצקת על המוס הקפוא ולהחזיר למקפיא

לחתוך לאצבעות ולעטר בפיסטוק קצוץ.


מבוסס על מתכון מעוגיו.נט עם שינויים שלי





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה