יום ראשון, 24 בספטמבר 2017

עוגת גבינת שמנת בציפוי תותים


אני לא צריכה תירוץ לנסות מתכון חדש
עוגות גבינה אצלנו בנוהל לטעימה בשבת בבוקר
עם הקפה
לפעמים אני מקנאה באלה שיודעים משבת לשבת מה בתפריט
מה כולם אוהבים
על מה הם לא מבזבזים זמן.
אצלי החיפוש ברשת הוא גם קצת מקצוע
אז בין לחפש פרוטוקול שנחוץ לעבודה לבין לחפש פרוטוקול למתכון
המרווח קטנטן
וחדוות החפירה רושמת ניצחון
אני מקווה שבני הבית נהנים אף הם מהטעמים החדשים חדשות לבקרים
כי לי זה כיף גדול
לראות תמונה של עוגה ולשחזר בבית
וזה בדיוק מה שקרה פה, פיית העוגיות העלתה תמונה נהדרת של עוגת גבינה עם תותים
ולי כבר התווספו ברשימת הקניות הרכיבים החסרים.




הרכיבים

תבנית 24

תחתית:
250 גרם (שרוול) ביסקוויטים
120 גרם חמאה
50 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה

מילוי: 
900 גרם (4 גביעים) גבינת שמנת 25%
200 גרם (כוס) סוכר
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 2 כפיות תמצית וניל טובה
קורט מלח 
3 כפות קמח
5 ביצים גדולות

ציפוי: 
400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
2 שקיות סוכר וניל
תותים שטופים ונקיים
ריבת תותים חלקה, מחוממת מעט 

אופן ההכנה:

תחתית:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. 
לעבד כל החומרים במעבד מזון בלהב פלדה, עד קבלת פרורים דביקים.
להדק בתחתית של תבנית קפיצית 24 להקפיא, חשוב מאוד
כדי שהדפנות לא יקרסו פנימה
 ולאפות 15 דקות בתנור. 


מילוי: 
לערבב יחד את הגבינות, סוכר, לימון, וניל ומלח רק עד שהחומרים אחידים. 
להוסיף קמח ולערבב מעט, להוסיף ביצים, אחת אחת ולערבב עד שנבלע.
לשפוך על תחתית הביסקוויטים ולאפות 55 דקות עד שמזהיב מעט ונוצרים סדקים עדינים.
לצנן 10 דקות. 

ציפוי: 
לערבב חומרי הציפוי, לשפוך על העוגה ולהחזיר לתנור לא הדלתקתי, רק נתתי לעוגה להתקרר בתנור שנותר חם. 
לצנן ולהעביר לקירור במקרר ללילה. 
לפרוס את התותים ולסדר על העוגה במעגלים.
לשפוך על כל תות כפית ריבה, כך שינזל מהצדדים, 










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה