יום ראשון, 26 בנובמבר 2017

עוגיות אספרסו ושוקולד

על העוגיות הללו נאמר פעמיים כי טוב וכל זאת למה?
בפעם הראשונה כשהתחלתי למלא תבניות, אוהבת מתכונים שמתקבלים מהם מלא עוגיות, 
פה יצאו לי 70
בפעם השנייה כשטעמתי - מצוינות והכי כיף שלא צריך להמתין כל כך הרבה
10 דקות בתנור
עוד קצת להתקרר ויאללה להעמיס.
המתכון של שוויצרית מהפרדס.

רכיבים

2/3 2  כוסות קמח (375 גר')
2 כפיות סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
2 כפות מחוקות קפה
4 כפיות מים רותחים
400 גר' שוקולד צ'יפס
200 גר' מרגרינה או חמאה רכה
150 גר' שוקולד מריר
1 כוס סוכר לבן (200 גר')
1 כוס סוכר חום (240 גר')
2 ביצים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח.

 ממיסים 150 גר' שוקולד עם 100 גר' מרגרינה.

בכוס מערבבים את הקפה עם המים הרותחים.

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים  100 גר' מרגרינה, סוכר לבן וסוכר חום עד שהתערובת קלילה.
מוסיפים את הביצים והקפה ומערבבים.

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

מוסיפים את הקערה של היבשים והשוקולד צ'יפס הנותר ומערבבים עד להטמעות.

בשלב זה אני מעדיפה לקרר עד שנח לעבודה, בערך שעה.

 ליצור כדורים קטנים להניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.


לאפות בחום  180 מעלות.

לאפות 10-11 דקות

 העוגיות רכות כשמוציאים מהתנור  ומתקשות עם הקירור ולכן להיזהר מאפיית יתר.





תגובה 1: