יום ראשון, 24 ביוני 2018

לחמניות שום שאין דברים כאלה


 בגלגולי ברשת הגעתי לבלוג "מה יש לאכול" ולמתכון הנפלא הזה, 
שהיה ברור לי שלמרות החלה הטעימה לשבת
נפתח הפעם את הארוחה בלחמניות.
הלחמניות רכות טעימות וממש קשה להפסיק לנשנש
הוספתי ממרחים אהובים וכמובן גם עיגול של גבינת קממבר שנאפה יחד עם הלחמניות  



רכיבים:

480 גרם קמח
1.33 כוסות מים
1 כף שמרים יבשים
1 כף אבקת שום
0.25 כוס שמן זית ועוד מעט שמן להברשה
2 גבעולי תימין עלים בלבד
1 כף מלח

קונפי שום:
שיני שום שמן זית



אופן ההכנה:

לערבב את הקמח והשמרים בקערת המיקסר.
להוסיף את שאר החומרים וללוש כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהעביר ללילה במקרר.

קונפי שום: אני מניחה שהטרחה הכי גדולה היא לעמוד ולקלף שיני שום לרוב, זה קלי קלות עם השום הטרי
וקצת יותר מאתגר בשום שקליפתו התייבשה
אז מה עושים?
קונים שיני שום קלופות...
שמים בסיר, מכסים בשמן וכמה עלי טימין יבש
מבשלים על אש פצפונת, ממש בעבוע קל
כ- 25 דקות, שיני השום מתרככות ומניחים להתקרר.


לחלק את הבצק ל - 15 כדורים קטנים (בערך 50-60 גר' ללחמניה) 
לפתוח את הכדור, להניח שן שום


לסגור לכדור להניח על תבנית משומנת.
לסדר את הלחמניות על תבנית אפיה עם מרווחים בינהם.
להתפיח את הלחמניות עד כמעט הכפלת הנפח.
למרוח בעדינות בשמן זית, השתמשתי בשמן של הקונפי


לאפות 16-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 
לא לחשוש להוציא את הלחניות מהתנור, צבען בהיר למדיי
אבל הן כבר מוכנות.


הכנתי אותן שוב והפעם הוספתי לבצק חופן עלי בזיליקום קצוצים
 ומלאתי בעגבניות שרי צרובות
(חצאי עגבניות אפויות בחום 200 מעלות עם מלח גס,מלח אטלטי ומעט טימין ורוזמרין)
יופי של טעמים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה