רעיון נהדר לניצול השזיפים הלא פופולרים
דליתי מהבלוג המערוך המקפץ
לא רק שטעים גם קל מאוד להכנה
ומתקבל קינוח מרשים ביותר
רכיבים:
בצק פילאס כרבע חבילה
לקרם
1 כוס שמנת צמחית
1 ביצה
3 כפות סוכר
1/2 כפית וניל או 2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
כף מחמאה
4 שזיפים חתוכים לפלחים
1/4 כוס סוכר
כף נטורינה
הכנת השזיפים
במחבת כבדה להניח סוכר לחמם עד לקירמול.
לבשל את השזיפים כ-4-5 דקות לא יותר. להניח בצד לקירור.
הכנת הקרם
בקלחת לחמם 3/4 כוס שמנת צמחית עם וניל וסוכר.
לערבב ביצה בקערה נפרדת עם קורנפלור ולהוסיף 1/4 כוס חלב. לשלב לנוזל החם לאט,
תוך כדי השוואת טמפרטורה.
להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.
להוריד מהאש ולקרר. לאחר שהתערובת התקררה מעט , לשלב את החמאה ולערבב היטב.
הכנת העוגה
מרפדים תבנית טארט ( אפשר עגולה ), בבצק עלים קר,
מברישים בקצוות בביצה טרופה
חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומדביקים כדי למסגר את מלבן (עיגול) הבצק
דוקרים מעט במזלג ומכניסים לאפייה לתנור מחומם 200 כ- 10 דקות.
מוציאים מהתנור ,מקררים וממלאים את הבצק בקרם.
מסדרים את השזיפים המקורמלים, ללא הנוזלים מעל הקרם,
ומכניסים לאפייה בטמפרטורה 170 מעלות לכ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה .
בתיאבון, אפשר להגיש חם או אחרי קירור במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה