יום רביעי, 11 ביולי 2018

טארט שזיפים על פטיסייאר




רעיון נהדר לניצול השזיפים הלא פופולרים
דליתי מהבלוג המערוך המקפץ
לא רק שטעים גם קל מאוד להכנה
ומתקבל קינוח  מרשים ביותר


רכיבים:

בצק פילאס כרבע חבילה 

 לקרם

1 כוס שמנת צמחית

1 ביצה

3 כפות סוכר

1/2 כפית וניל או 2 סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

כף מחמאה



4 שזיפים חתוכים לפלחים

1/4 כוס סוכר

כף נטורינה



הכנת השזיפים

במחבת כבדה להניח סוכר לחמם עד לקירמול.



לשלב את החמאה ולהמשיך לחמם על אש קטנה 

כשהקרמל ברובו נוזלי מוסיפים את פלחי השזיפים.

לבשל את השזיפים כ-4-5 דקות לא יותר. להניח בצד לקירור.






הכנת הקרם 

בקלחת לחמם 3/4 כוס שמנת צמחית  עם וניל וסוכר.

לערבב ביצה בקערה נפרדת עם קורנפלור ולהוסיף 1/4 כוס חלב. לשלב לנוזל החם  לאט,

תוך כדי השוואת טמפרטורה.

להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.

להוריד מהאש ולקרר. לאחר שהתערובת התקררה מעט , לשלב את החמאה ולערבב היטב.





הכנת העוגה

מרפדים תבנית טארט ( אפשר עגולה ), בבצק עלים קר, 
מברישים בקצוות בביצה טרופה
חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומדביקים כדי למסגר את מלבן (עיגול) הבצק



דוקרים מעט במזלג ומכניסים לאפייה לתנור מחומם 200 כ- 10 דקות.

מוציאים מהתנור ,מקררים  וממלאים את הבצק בקרם.



מסדרים את השזיפים המקורמלים, ללא הנוזלים מעל הקרם,




ומכניסים לאפייה  בטמפרטורה 170 מעלות  לכ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה .

בתיאבון, אפשר להגיש חם או אחרי קירור במקרר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה