יום רביעי, 4 ביולי 2018

לפיצי יום הולדת

אני די משתדלת לכוון לרצונות של ילדי היומולדת אצלי. במקרה הטוב אני מקבלת תמונה
ובקשה -כזאת תכיני
לעיתים דרוש תחקור קצר מצידי כדי להבין מה הכיוון, במקרה הטוב מקבלת כיוון במקרה הרע
הבלבלת רק גוברת
הפעם הפיצי ביקשה: "לא טורט, לא מרנג, לא אוהבת פירות ולא בא לי שוקולד " הבנתם את זה?
שאלתי... אולי פחזניה? אמרה אולי..
ולא יספתי

יצאתי לדרך עם עוגת פחזניה וכל השאר הוחלט על הדרך.
אז מה היה  לי?
הכנתי מלא פחזניות קטנטנות - לקישוט ועוד 2 בסיסים מבצק פחזניות
בינהם קרם מסקרפונה וניל ולקישוט שוקולד בלונדי וקצת שוקולד מריר


רכיבים:


לבצק רבוך:

200 גר` חמאה
2כוס מים
4 כפות סוכר
2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
10 ביצים

קרם מסקרפונה:

500 גר' גבינת מסקרפונה
100 גר' אבקת סוכר
2 שמנת מתוקה לקצפת
200 גר' שוקולד לבן

קרם מילוי לפחזניות:

2 שמנת מתוקה לקצפת
1 אינסטנט פודינג וניל
4 שקיות סוכר וניל
טיפה אבקת ונילין

גנאש שוקולד בלונדי:

100 גר' שוקולד בלונדי של ולרונה (בטעם ריבת חלב)
75 מ"ל שמנת מתוקה

גנאש שוקולד מריר

100 גר' שוקולד מריר
75 גר' שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הבצק:

מחממים בסיר בינוני את החמאה , סוכר והמים, עד להמסה, להביא לרתיחה.

לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח ולהוסיף לסיר ,

מערבבים, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.

להוריד מהאש, לקרר מעט, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר),

ובמהירות בינונית להוסיף את הביצים, אחת ,בכל פעם

, רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת.

הבצק מוכן כאשר לוקחים גוש בצק בין האגודל והאצבע ומנסים להפריד, 

אם נמתח מעין חוט בצק בין האצבעות

הבצק מוכן ואין צורך בעוד ביצים.

בשלב זה מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב גדולה, ומזלפים 2 עיגולים בקוטר 24

ועוד מלא פחזניות קטנטנות

לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות,

להנמיך ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות עוד 25 דקות, ב- 5 הדקות האחרונות לפתוח מעט את התנור.

.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע.






לצנן היטב לפני המילוי.
לחלק את המילוי לשניים ולמרוח על הבסיסים





למלא את הפחזניות הקטנות
לזלף גנאש שוקולד מריר
להכין את הגנאש מהשוקולד הבהיר 

אני יצקתי FREE STYLE על העוגה
אפשר מסודר יותר לצקת לרינג , לקרר ולהניח על העוגה
בנוסף לנטף בצדדי העוגה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה