ציר דגים:
האידרה והראש של הדגים
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 כרישה פרוסה
1 גבעול סלרי
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
1/2 כפית טימין יבש
2 עלי דפנה
5 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
העדשים:
1 כוס עדשים שחורות
רוטב לבן :
1 בצל קצוץ להזהיב בשמן
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
1 כף עירית קצוצה
פילה דניס:
מלח
פלפל
אופן הכנה:
ציר דגים:
1 בצל קצוץ + 1 גזר פרוס + 1 כרישה פרוסה + 1 גבעול סלרי
לאדות ב-1/4 כוס שמן זית, כ- 5 דקות.
להוסיף את עצמות הדג.
לאדות עוד כמה דקות.
להוסיף את היין והמים.
לתבל עם 1/2 כפית טימין יבש, 2 עלי דפנה, 5 גבעולי פטרוזיליה, 1 כפית גרגרי פלפל שחור.
להרתיח ולבשל כ- 25 דקות.
לסנן.
ניתן להקפיא, מעשיר כל רוטב לדגים.
עדשים:
לבשל 1 כוס עדשים שחורות כ- 25 דקות עד שמתרככות.
לסנן.
רוטב לבן :
להזהיב בצל קצוץ בשמן. להוסיף 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות. לאדות כ- 5-7 דקות.
להוסיף 1/2 כוס יין לבן יבש וכוס מציר הדגים.
להרתיח ולצמצם עד שמתקבלת מחצית הכמות.
לתבל במלח ופלפל שחור.
להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.
לבשל עוד כ- 10 דקות
לסנן ולהוסיף לרוטב כף עירית קצוצה.
את מה שנותר במסננת לערבב עם העדשים.
פילה דניס:
להמליח ולפלפל ולהניח לחצי שעה.
לטגן 2-3 דקות מכל צד.
לצקת את הרוטב ולבשל עוד 2 דקות.
ההגשה:
בצלחת ערימת עדשים, מעל פילה דג עם מעט רוטב ועירית קצוצה טריה.
בפרשת השבוע נקרא על
יוסף שמביא את בניו, מנשה ואפרים
למיטת אביו הנוטה למות
כדי שיברך אותם , התורה מפרטת לנו בדיוק
את הפוזיציה שבה העמיד
יוסף את בניו
ובהמשך את העובדה שיעקב
שיכל את ידיו בבואו לברכם
יעקב קובע כי בני יוסף יהיו שייכים לכלל שבטי ישראל כמו ראובן ושמעון
ובכך ששם את ידו הימנית על ראש הבן הצעיר
הוא מצביע על כך כי דווקא אפרים הצעיר יגדל מאחיו מנשה
וַיְבָרֲכֵם בַּיּוֹם הַהוּא לֵאמוֹר בְּךָ יְבָרֵךְ יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר
יְשִׂמְךָ אֱ-לֹהִים כְּאֶפְרַיִם וְכִמְנַשֶּׁה וַיָּשֶׂם אֶת אֶפְרַיִם לִפְנֵי מְנַשֶּׁה"
וזו הברכה שבה נוהגים ההורים לברך את בניהם בשבת.
החלה לשבת מנסה
לתאר את שיכול הידיים על ראשי בני יוסף
מתכון
החלה הרגיל שלי:
רכיבים:
1 קילו קמח
מנופה
2 כפות
שמרים יבשים
3/4
כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט
5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (400-500 מ"ל)
חצי
כוס שמן
חלמון
טרוף עם כפית שמן לציפוי
פרג
ושומשום לציפוי
אופן הכנה:
מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את השמרים היבשים
יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן.
מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר,
10 דקות
במהירות איטית.
מתפיחים
לילה במקרר, או 2-4 שעות להכפלת הבצק בטמפרטורת החדר
משתמשים ב – מחצית מכמות הבצק
מכינים 2 חלות בקליעה של שלוש רצועות את הקצוות משאירים פתוחים
ועוד שני עיגולים בשביל הראשים, בשלב זה
מורחים על העיגולים ביצה טרופה, על עיגול אחד
בוזקים שומשום ואילו על השני - פרג
מתפיחים
כשעה או יותר
תלוי
בקצב ההתפתחות של הבצק
מורחים את שאר החלה בביצה טרופה,
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה