יום ראשון, 23 בדצמבר 2018

ארוחת שבת תפריט מושלם




אף אחד לא אומר שקשה להכין סעודת שבת, הרי לא כל שבת היא פסטיבל מנות, אורחים וכו'

אצלי בכל אופן 
הקושי מתבטא בחשיבה מה בכלל אכין, מה יש לי בבית ומה צריך לקנות
על מנת להוציא את התכניות לפועל




אז מנסה לעשות לכם קצת סדר

תפריט +רשימת מצרכים 
הולך?





לפתיח תמיד יהיו מיני אוכל קטן ככה ליד החלה...

ממרח פלפלים, או עגבניות מיובשות, טחינה לעיתים גם סלט חצילים
בשביל לפתוח את התאבון



נמשיך במרק 

הפעם בחרתי במרק דלעת עם חומוס

רכיבים

2 בצלים קצוצים
שום כתוש וגם עוד כף בסוף לאחר הטחינה
600 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
400 גר' חומוס קפוא
8 כוסות מים עם אבקת מרק בטעם עוף
 או ציר ירקות במקום מים
מלח
1 קרם קוקוס

אופן ההכנה:

את המרק טוחנים בסוף אז אין צורך להתאמץ על הקיצוץ

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום  מטגנים עוד דקה
מוסיפים את הדלעת,  מאדים כ- 10 דקות על אש קטנה
כעת מוסיפים את החומוס , המים והתבלינים
מבשלים כשעה, עד שהכך ממש רך
טוחנים 
מתקנים תיבול, לטעמי תוספת שום ממש מוסיפה
מוסיפים 1/2 קופסת קרם קוקוס
מביאים לרתיחה
מבשלים עוד 2-3 דקות




עוף בתנור


רכיבים:



5 כרעיים מחולקות לשוקיים וירכיים


מרינדה:



6 שיני שום כתושות
1/1/2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות סוכר  חום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 1 כפות קטשופ
1/2 1 כפות שמן זית
מלח,פלפל



6 תפו"א חצויים

2 בצלים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות


אופן ההכנה:


מערבבים את חומרי המרינדה מניחים את חלקי עוף במרינדה, לכמה שעות

אני מעדיפה ערב קודם.


ביום ההכנה להניח את הירקות בתבנית חסינת אש

לתבל במלח  להוסיף  לתבנית חלק מהמרינדה ולערבב היטב


להניח את נתחי העוף, לאפות מכוסה שעה וחצי בחום 200 מעלות

ועוד כ- 30 דקות - עד שהנתחים משחימים יפה ללא כיסוי.










 מה ליד?  
אנחנו אוהבים ירקות, והמאפה הקליל של כרובית וברוקולי ממש מתקבל מצויין כתוספת

רכיבים:

1/2 שקית ברוקולי קפוא
1/2 שקית כרובית קפואה

מלח,פלפל

2-3 כפות פירורי לחם 

נוזל ציפוי: 

3 כפות מיונז
כפית גדושה חרדל
כף גדושה אבקת מרק בצל
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מפשירים את הירקות ומבשלים בישול קצר
אפשר גם במיקרו.
מסננים, חותכים את הירקות לפיסות לא גדולות
מתבלים במלח ופלפל מערבבים
מניחים בתבנית חסינת אש

מפזרים פירורי לחם

מכינים את נוזל הציפוי ובעזרת כף מטפטפים על הירקות
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות







     לקינוח -תפוח
זה די קבוע, סוג של עוגת תפוחים
הפעם 


פאי תפוחים כפרי - גאלט תפוחים


רכיבים: 

לבצק :
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס קורנפלור
3 כפותסוכר
125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות וודקה
2 כפות מים קרים


למילוי: 

-4 תפוחי "גרנד" חצויים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
30 גרם מחמאה מומסת
3 כפות סוכר
כפית קינמון
קליפה מגוררת מרבע לימון

למריחה על הבצק:

1/4 כוס ריבת משמש

כף סוכר

סירופ סוכר

2 כפות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות ברנדי תפוחים

גלידת וניל או קרם פרש (להגשה)

כלים:
תבנית שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה
  

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.

מוסיפים את המחמאה ומעבדים מספר פעמים עד לקבלת גושים  בגודל שעועית.

מוסיפים 4-5 כפות נוזלים, ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.

מעבדים כמה שניות, מעצבים מהבצק כדור

עוטפים ומניחים במקרר לפחות 30 דקות.



הרכבה:

מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות צל').

בין 2 דפי אפיה, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ-28 ס"מ.

מעבירים לתבנית האפייה.

מורחים עיגול מרכזי במעט ריבת מישמש

ומשאירים שוליים ריקים מסביב ברוחב 5 ס"מ.

מתבלים את התפוחים בסוכר קינמון וקליפת לימון מגוררת

עורמים את פרוסות התפוחים ובמרכז העיגול.


מקפלים את השוליים מעל לתפוחים מפזרים סוכר מעל .


אופים כשעה או עד שהתפוחים אפויים והבצק בצבע זהוב.

בינתיים מרתיחים את המים והסוכר ומצמצמים לסירופ מעט סמיך

מוסיפים את הברנדי

בנוזל הזה מברישים את התפוחים והבצק בגמר האפיה


מגישים חמים עם גלידת וניל 






רשימת קניות

אני יוצאת מנקודת הנחה שמוצרים בסיסיים יש בבית 
אז מה כן צריך לקנות?



5 כרעיים

1 שקית ברוקולי קפוא
1 שקית כרובית קפואה
1 שקית חומוס קפוא
600 גר' דלעת
1 ק"ג תפוחים גרנד

צאו לדרך, שבת שלום!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה