יום רביעי, 30 בינואר 2019

טעם הפרשה -פרשת משפטים

השבוע בפרשת השבוע חוקים ומשפטים לרוב
מה מותר, מה אסור הרבה ציוויים בתחום אדם וחברו
עניני עבד עברי, עקרונות משפט צדק,שלושת רגלים
וגם קצת הלכות בישול - לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי, בַּחֲלֵב אִמּוֹ 
הגיוני שזה הנושא שיתפוס את עיניי ויגרום לי להראות שלמרות ההגבלות 
ניתן להכין אוכל נהדר
שעומד בכל כללי הכשרות
בסוף הפרשה מסופר על טקס כריתת ברית של בני ישראל עם אלוהים ועל עליית משה להר סיני לקבל את לוחות הברית.



בחרתי להכין עוף פרמזן...

זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע, עם גבינה צהובה טבעונית הכל אפשרי
ויש כזאת מסתבר בטעם פרמזן וגם תואמת מוצרלה.


השתמשתי בנתחי חזה עוף
הכנתי תערובת פירורי לחם שכוללת בנוסף גבינה צהובה טבעונית בטעם פרמזן מגוררת דק
מעט בזיליקום, מלח,פלפל שחור
ובנוסף קערה עם ביצה טרופה עם 1/3 כוס מים
מכינים שניצל - טובלים את נתחי החזה בביצה הטרופה ולאחר מכן בפרורי הלחם
מהדקים היטב את הפירורים לנתח
ומטגנים בשמן חצי עמוק.
כעת לרוטב העגבניות
אפשר לקנות מוכן
אפשר גם להכין די בקלות
4 שיני שום כתושים מזהיבים בשמן זית
מוסיפים 5-6 עגבניות קלופות וחתוכות
מתבלים במלח,בזיליקום וקורט סוכר
מבשלים עד שהעגבניות מתרככות מאוד

יוצקים על נתחי השניצל מהרוטב
מגררים מעל גבינה בטעם מוצרלה -אף היא טבעונית
ולתנור ל20 דקות
(הגבינה הטבעונית לא מבעבעת כמו זו החלבית רק נמסה מעט)
לפני ההגשה לפזר מעל עלי בזיליקום חתוכים גס







כיאה למנה מהמטבח האיטלקי
הגשתי על מצע פסטה רחבה.


בפרויקט החלה לפרשה התייחסתי השבוע 
להוראות הניתנות לשופטים

 
   לֹ֥א תַטֶּ֛ה מִשְׁפַּ֥ט אֶבְיֹנְךָ֖ בְּרִיבֽוֹ׃ 
מִדְּבַר־שֶׁ֖קֶר תִּרְחָ֑ק
 וְנָקִ֤י וְצַדִּיק֙ אַֽל־תַּהֲרֹ֔ג כִּ֥י לֹא־אַצְדִּ֖יק רָשָֽׁע׃ 
וְשֹׁ֖חַד לֹ֣א תִקָּ֑ח כִּ֤י הַשֹּׁ֙חַד֙ יְעַוֵּ֣ר פִּקְחִ֔ים וִֽיסַלֵּ֖ף דִּבְרֵ֥י צַדִּיקִֽים׃

לכבוד שבת זו בחרתי לעצב את החלה כסמל למשפט צדק
חלת מאזניים


מתכון החלה הרגיל שלי:
רכיבים:

1  קילו קמח מנופה
 2 כפות שמרים יבשים
 1/2 כוס סוכר 
2  ביצים
 1כף מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (450-500 מ"ל)
חצי כוס שמן

אופן הכנה:

 מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

 מוסיפים את השמרים היבשים 

 יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן. 

מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר, 

 10 דקות במהירות איטית.

מתפיחים לילה במקרר


לחלה הזאת השתמשתי ב2/3 מכמות הבצק





אופים את החלה בטמפרטורה 175 מעלות למשך כ- 30 דקות








ש ב ת   ש ל ו ם





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה