יום ראשון, 3 בפברואר 2019

עיקרית על פרגיות ותפוחי אדמה הכי קריספיים שיש

קבלו עוד ארוחה כיפית, לא יותר מידיי עבודה 



פרגיות בתנור, פיקנטי קל להכנה

10 נתחי פרגית

מרינדה:

3 כפות סויה
כף שמן
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כוס פתיתי בצל מיובש

אני מעדיפה לתבל יום קודם את נתחי העוף במרינדה, כך העוף סופג לתוכו טעמים
מניחה מגולגל בתבנית ובהגיע הזמן,
לתנור
 בחום 185 מעלות למשך 30 דקות




מה ליד? 

פטריות אפויות זו תוספת נהדרת ממחלקת הירקות

שוטפים את הפטריות בעדינות, מנקים משאריות המצע.
 את הפטריות הקטנות משאירים כמות שהן, את הגדולות חוצים

מתבלים:
3 כפות רוטב סויה קיקומן
3 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בלסמי
מעט טימין, מלח ופלפל שחור
קורט סוכר

שולחים התבנית לתנור בחום 200 מעלות ל-20 דקות
אפשר וכדאי לערבב תוך כדי האפייה





וגם את תפו"א האלה שאף אחד לא יכול להפסיק לנשנש
הכי קריספי שיש


הרעיון שכל פרוסות תפוחי האדמה יגעו בתחתית התבנית, אין חתיכות בקומה שנייה.
אחרי שקלפתי תפחי אדמה ופרסתי לחצאים או לפרוסות, תלוי בגודל
ערבבתי את התבלינים: 
מלח,
פלפל שחור, 
מעט בזיליקום יבש,
רוזמרין
 ואבקת שום 
ב-1/3 כוס שמן 
את משחת התבלינים הזאת
יצקתי על פרוסות תפו"א, ערבבתי כך שכל תפוחי האדמה כוסו בתיבול
 וכעת להניח  על תבנית חד פעמית משומנת
לסדר את תפוחי האדמה צמוד
להדליק התנור לחום 200 מעלות ולאפות 10 דקות
להוריד החום ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה ורבע.

סלט קטן ליד ואתם מסודרים



אין תגובות:

פרסום תגובה