יום ראשון, 24 במרץ 2019

עוגיות שברי שוקולד וחמאת בוטנים

            מצאתי את העוגיות המדהימות האלה בבלוג Handle the heat
תוספת חמאת הבוטנים ממש תורמת לטעם הנפלא ומיוחד של העוגיות הללו
שיניתי בקטנה, שמתי סוכר חום במקום דמררה
יצאו קוביות נימוחות ועסיסיות.


רכיבים:

120 גר' שמן
3/4 1 כוסות סוכר דמררה 
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה או ממרח לוטוס
2 ביצים ועוד חלמון
כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
150 גר' שוקולד מריר שווה חתוך לקוביות


אופן ההכנה:

מחממים את השמן עם הסוכר ומערבבים לאחידות, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב.
מניחים להתקרר
מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים לתערובת השמן והסוכר את הביצים וטורפים היטב
כעת מוסיפים את החומרים היבשים ועוד 3/4 מכמות השוקולד הקצוץ
מתקבל בצק די סמיך
לשטח בתבנית 20X30
לפזר מעל את שארית קוביות השוקולד, בעזרת כף היד לדחוף אותן בעדינות קצת לתוך הבצק

להכניס  לתנור לאפות בחום 170 מעלות למשך 25 דקות
להוציא ולקרר
כשקר לגמרי ניתן לחתוך לקוביות ולאפסן.






זה טעים גם כשמחליפים את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה