הפרשה פותחת:
וַֽיְהִי֙ בַּיּ֣וֹם הַשְּׁמִינִ֔י קָרָ֣א מֹשֶׁ֔ה לְאַֽהֲרֹ֖ן וּלְבָנָ֑יו וּלְזִקְנֵ֖י יִשְׂרָאֵֽל:
עוגת שמונה,
אנחנו לפני פסח ולמי שיש עודפי קמח ישמח להשתמש בהם לצורך אפיית העוגות הללו.
הרכבה:
פורסים פרוסה קטנה בהקף שתי העוגות כך שניתן יהיה להצמידן
יוצקים מעל את הציפוי שמורכב משוקולד ושמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר + 200 מ"ל שמנת מתוקה ופקק ברנדי שווה
מקשטים בסוכריות
ובפרשת השבוע מסכמים את חגיגות חנוכת המשכן.
במסגרת החגיגות הקריבו אהרון הכהן ובניו קורבנות מיוחדים לכבוד ה' ולכבוד המעמד המשמח.
אהרן ברך את העם בברכה מיוחדת, ואז ירדה אש מהשמים ושרפה את הקרבנות שעל המזבח, כהוכחה וכמופת לכך שהם התקבלו.
ואז באמצע החגיגות, בלב השמחה, בניו של אהרן נדב ואביהוא,
מקטירים קטורת שה' לא ציווה אותם להקטיר.
זוהי "אש זרה" ובגלל זה הם נענשים: "ותצא אש מלפני ה' ותאכל אותם וימותו מלפני ה'
נושא האש משחק תפקיד מרכזי בעבודת הכוהנים
ולכן בחרתי להכין חלת אש ולהבה, לצורך כך שילבתי משחת פפריקה
בקיפולי החלה.
היות ואנחנו בשבת הראשונה שלאחר הפסח בה נוהגים להכין חלת מפתח,
מצרפת גם רעיונות לעיצוב חלה שכזאת.
המנהג לעשות חלת מפתח בשבת הראשונה שלאחר החג הוא מכיוון שכשבני ישראל היו במדבר הקב"ה סיפק את כל צורכם וכשהגיעו לארץ המן פסק והם הוצרכו לעמול לפרנסתם.
מפתחות הפרנסה מצויים בידי הקבה ואנחנו מתפללים שיפתח לנו את שערי הפרנסה ולכן חלת מפתח,
סיבה נוספת היא שבימים אלו סופרים ספירת העומר
ועולים בשערים עד למתן תורה, המפתח- לפתיחת השערים
מתכון החלה הרגיל שלי:
רכיבים:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (450-500 מ"ל)
חצי כוס שמן
למילוי:
כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר לשלב עם 1/4 כפית פפריקה מעושנת)
כף שמן
אופן הכנה:
מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את השמרים היבשים
יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן.
מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר,
10 דקות במהירות איטית.
מתפיחים לילה במקרר
לחלה השתמשתי בקצת פחות ממחצית הכמות
את גוש הבצק חילקתי ל- 4
לרדד כל גוש על גבי נייר אפיה לעיגול בקוטר 26 ס"מ
למרוח את העיגול הראשון בממרח פפריקה
להפוך עליו עם נייר האפיה את העיגול הבא
למרוח בממרח פפריקה
לכסות בעיגול נוסף שוב למרוח בממרח הפפריקה
ולסיים בעיגול בצק.
כעת בעזרת סכין חדה נחלק את העיגול לרבעים ואח"כ לשמיניות
בכל שמינית נחתוך חתך באורך 3-4 ס"מ
כעת נרים שמינית, נדחוף את הקודקוד דרך החתך, נמשוך מעט
ונניח הפוך על נייר האפיה, כך שיראו שכבות הבצק.
נסדר את כל החלקים למעין ריבוע, כך שהקודקודים יבלטו ויראו.
משאירים את החלה לתפוח כשעה
מברישים בביצה טרופה עם כפית שמן
ואז אופים את בטמפרטורה 175 מעלות למשך כ- 30 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה