יום רביעי, 12 ביוני 2019

טעם הפרשה לפרשת בהעלותך


השבת נקרא בפרשת השבוע בהעלותך על בני ישראל שעדיין במדבר בדרכם לארץ כנען
וכעת מתלוננים על חוסר הגיוון במזון שהם מקבלים...
וְהָאסַפְסֻף אֲשֶׁר בְּקִרְבּוֹ, הִתְאַוּוּ תַּאֲוָה;
 וַיָּשֻׁבוּ וַיִּבְכּוּ, גַּם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וַיֹּאמְרוּ, מִי יַאֲכִלֵנוּ בָּשָׂר.
זָכַרְנוּ, אֶת-הַדָּגָה, אֲשֶׁר-נֹאכַל בְּמִצְרַיִם, חִנָּם; 
אֵת הַקִּשֻּׁאִים, וְאֵת הָאֲבַטִּחִים, וְאֶת-הֶחָצִיר וְאֶת-הַבְּצָלִים, וְאֶת-הַשּׁוּמִים.
 וְעַתָּה נַפְשֵׁנוּ יְבֵשָׁה, אֵין כֹּל--בִּלְתִּי, אֶל-הַמָּן עֵינֵינוּ.

וְרוּחַ נָסַע מֵאֵת יְהוָה, וַיָּגָז שַׂלְוִים מִן-הַיָּם, וַיִּטֹּשׁ עַל-הַמַּחֲנֶה כְּדֶרֶךְ יוֹם כֹּה וּכְדֶרֶךְ יוֹם כֹּה, סְבִיבוֹת הַמַּחֲנֶה--וּכְאַמָּתַיִם, עַל-פְּנֵי הָאָרֶץ.
 וַיָּקָם הָעָם כָּל-הַיּוֹם הַהוּא וְכָל-הַלַּיְלָה וְכֹל יוֹם הַמָּחֳרָת, וַיַּאַסְפוּ אֶת-הַשְּׂלָו--הַמַּמְעִיט, אָסַף עֲשָׂרָה חֳמָרִים; וַיִּשְׁטְחוּ לָהֶם שָׁטוֹחַ, סְבִיבוֹת הַמַּחֲנֶה.

לכבוד שבת נכין פחזניות בצורת ציפורים, או יותר נכון ברבורים.




לשים בסיר:

1 כוס מים/חלב + 100 גרם מרגרינה/חמאה

רבע כפית מלח 

כפית סוכר

לחמם עד שהחמאה נמסה 

להוסיף כוס ורבע קמח בבת אחת להנמיך האש לערבב

עד שגוש הבצק נפרד מהדפנות 

 להוריד מהאש לקרר לחום פושר 

 להוסיף 3-4 ביצים בהדרגה , איך מחליטים כמה ביצים?

מבחן האצבע - לוקחים גוש בצק על האגודל ובעזרת האצבע המורה מנסים למתוח את הגוש

הבצק מוכן כשהוא מסוגל להמתח למעין חוט.

-למלא שקיק הזלפה לזלף 

12 פחזניות בינוניות ועוד 12 צורות כעין האות S.

להעביר לתנור בחום 170 מעלות ל-40 דקות

ב- 6 הדקות האחרונות לפתוח מעט את התנור כדי שהפחזניות יתייבשו.





מילוי:

2 שמנת מתוקה לקצפת
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב

להקציף לקצפת יציבה.

הרכבה:

מורידים "כיפה" מכל פחזנית
חוצים את הכיפה לאורכה -אלה הכנפיים
מזלפים קצפת לתוך הפחזנית
מכסים ב- 2 החצאים
תוקעים את החלק הנוסף בקדמת הפחזנית
כפי שרואים בתמונה.

אפשר לפדר את הפחזניות באבקת סוכר
או למרוח מעט מהקרם בצידי הכנפיים ולפזר סוכריות קטנות לבנות.
את המקור טבלתי בקרם וזריתי סוכר צבוע באדום..




לפרויקט שלי חלה לפרשה
בחרתי להכין לחמניות ציפורים

הבצק:

רכיבים:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
כ- 3 כוסות מים

אופן ההכנה:
שמים את כל הרכיבים בקערת מערבל ומתחילים עבד, לא מוסיפים 
את כל  המים בבת אחת, אלא רק עד שמתקבל בצק
נעים ולא דביק
מעבדים למשך 10 דקות
מניחים לתפוח לילה במקרר
או שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מחלקים לעיגולים בגודל כ- 60 גר'

מגלגלים לרצועה  באורך  20 ס"מ בערך +25 ס"מ



מסדרים אחת על השנייה





מצליבים את הרצועה המאוזנת


כעת אפשר לחתוך מעט מהרצועה המאונכת

לעצב את ראש הציפור ולהוסיף גרגרי פלפל שחור לעיניים
ושקד חתוך למקור
לחרוץ את קצות הכנפיים והזנב
בעזרת סכין או  מספריים


להתפיח, למרוח בביצה טרופה




ולאפות בחום 170 מעלות כ- 25 דקות


* הלחמניות מצוינות ביום האפיה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה