השבוע נתחיל לקרוא בחומש האחרון הוא חומש דברים
הפרשה שלנו עוסקת בסיכום ארבעים שנות הנדודים של בני ישראל במדבר, וכל זה לאחר
שבני ישראל נלחמים ומנצחים את סיחון מלך האמורי ועוג מלך הבשן.
משה ממשיך להזכיר לבני ישראל
כי כבר כאשר היו בהר חורב הקב"ה ציווה עליהם לצאת לכיוון ארץ ישראל אשר נשבע לתת לאבותינו.
מזכיר להם את ברכת האלוקים שירבו ככוכבי השמים.
משה מציין כי זו הסיבה שמינה תחתיו אנשים חכמים ונבונים שיעזרו לו בניהול עניני העם
משה מציין כי זו הסיבה שמינה תחתיו אנשים חכמים ונבונים שיעזרו לו בניהול עניני העם
רְאֵ֛ה נָתַ֥תִּי לִפְנֵיכֶ֖ם אֶת-הָאָ֑רֶץ בֹּ֚אוּ וּרְשׁ֣וּ אֶת-הָאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֣ר נִשְׁבַּ֣ע יְהֹוָ֠ה לַֽאֲבֹ֨תֵיכֶ֜ם לְאַבְרָהָ֨ם לְיִצְחָ֤ק וּֽלְיַֽעֲקֹב֙ לָתֵ֣ת לָהֶ֔ם וּלְזַרְעָ֖ם אַֽחֲרֵיהֶֽם: {ט} וָֽאֹמַ֣ר אֲלֵכֶ֔ם בָּעֵ֥ת הַהִ֖וא לֵאמֹ֑ר לֹֽא-אוּכַ֥ל לְבַדִּ֖י שְׂאֵ֥ת אֶתְכֶֽם: {י} יְהֹוָ֥ה אֱלֹֽהֵיכֶ֖ם הִרְבָּ֣ה אֶתְכֶ֑ם וְהִנְּכֶ֣ם הַיּ֔וֹם כְּכֽוֹכְבֵ֥י הַשָּׁמַ֖יִם לָרֹֽב:
משה ממשיך להזכיר בדברי הסיכום שלו אירועים נבחרים שאירעו במשך הנדודים במדבר.
חשבתי שעוגה עם כוכבים תטיב לתאר הפרשה
רכיבים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג שוקולד
4 כפות שוקולית
1 כף קקאו
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל
מוסיפים את השמן באיטיות
מתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
לסנן את כל החומרים היבשים יחד.
זה הזמן
להוסיף לה את המיץ לסרוגין עם קערת היבשים
לצקת לתבנית משומנת ולאפות בחום 180 מעלות כ -40 דקות
ציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת צמחית
1 פקק ברנדי
להמיס לערבב לקרם אחיד
לצקת על העוגה
לזרות מעל סוכריות בצורת כוכב
חלה לפרשה
את מוטיב הכוכבים החלטתי לבטא גם בחלה לשבת
עם חלה בצורת כוכב
לבצק החלה:
רכיבים:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (450-500 מ"ל)
חצי כוס שמן
לציפוי:
חלמון טרוף עם כפית שמן
גרעיני פשתן ושומשום
אופן הכנה:
מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את השמרים היבשים
יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן.
מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר,
10 דקות במהירות איטית.
מתפיחים לילה במקרר 1/3 מכמות הבצק שימש אותי להכנת החלה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה