יום ראשון, 11 באוגוסט 2019

תפריט לשבת טעים וקל


תפריט השבת שלנו
בחודשי הקיץ קליל ומשתדל לא להכביד
סעודת שישי מתבססת על דגים

אז מה יהיה לנו השבת?

אחת המנות שנהגתי לחרוש עליהן בעבר, כשספר הבישול המיוחד שלי היה האנציקלופדיה לבישול,
גוז'ר אבל בצורת כתר
ליד- סלט עגבניות עם בצל ירוק, גם הסלט הזה מהאנציקלופדיה והוא מנכסי צאן ברזל אצלנו, סלט אהוב
וקל להכנה.

רכיבים:

 1 כוס קמח
100 גר' חמאה
 כוס חלב או מים
כפית מלח
75 גר' גבינת אמנטל מגוררת
4 ביצים
75 גר' גבינת אמנטל חתוכה לקוביות קטנות


הטעם של כתר הגבינה הוא נגזרת של הגבינה בה משתמשים, אני משתמשת בגבינת אמנטל (טל עמק)
מאוד אוהבת את הטעם שלה והיא משתלבת מעולה במאפה.

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה את החלב/מים עם החמאה
מוסיפים בבת אחת את הקמח מערבבים היטב עד לקבלת בצק שנפרד מדפנות הסיר
מכבים את האש
מקררים
מערבבים לבצק, אחת אחת את הביצים
בעזרת כף מניחים תלוליות בתבנית
מפזרים את קוביות הגבינה מעל



אופים ב- 200 מעלות 10 דקות
מנמיכים את החום ל- 170 וממשיכים ליבש עוד 20 דקות





רוטב לסלט:
3 כפות שמן קנולה
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

שמים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה
משקשקים היטב ויוצקים על הסלט
מגישים מייד

נמשיך בטעימה ממרק דלעת ותירס בניחוח קארי
שימו לב להשתמש בקלחי תירס ולא בתירס מקופסא

מרק דלעת ותירס:

רכיבים:

1 בצל קטן קצוץ
כף גדושה שום כתוש
1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
4 קלחי תירס 
כף גדושה קארי צהוב
4 כוסות ציר ירקות או מים עם 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס קרם קוקוס
מלח,פלפל

אופן ההכנה:

להזהיב את הבצל במעט שמן
להוסיף את השום וקוביות הדלעת, לאדות כ- 10 דקות
להוסיף את המים ולבשל את הדלעת כ- 20 דקות
להוסיף את התירס ושאר התיבול ולהמשיך לבשל עד שירקות רכים
לטחון את תכולת הסיר, לסנן
לתקן תיבול ולהביא לרתיחה עם קרם קוקוס.




בהמשך:
פילה סלמון אפוי

רכיבים:

6 נתחי פילה סלמון

מרינדה:

3 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
1/3 כוס מייפל (אמיתי)
1/3 כוס מיץ תפוזים
3 כפות סויה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי המרינדה ולהשרות את נתחי הסלמון בתוכה
כמה שיותר
לאפות בחום 210 מעלות כ- 20 דקות
באמצע לפתוח את התנור כדי להרטיב את נתחי הדג במרינדה
5 דקות אחרונות אפשר לעבור למצב טורבו גריל




מה ליד?

קנלוני במילוי חצילים קלויים וגבינת פטה

צנצנת החצילים מתחילה להתיישן לי בארון
קנלוני הוא סיבה טובה להשתמש בחצילים קלויים הללו במקום לטרוח ולקלות בתנור.

מה עוד?

למילוי:

200 גר' גבינת פטה
1/2 גליל פרומעז
100 גר' גבינת צ'דר מגוררת
100 גר' פרמזן מגוררת
1 ביצה
כפית גדושה שום כתוש

לרוטב:

1 צנצנת מחית עגבניות של מוטי
1 כוס מים
כפית בזיליקום יבש
כפית סוכר
כפית שום כתוש
מלח,פלפל
3 כפות מוצרלה מגוררת


אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב
מניחים מצקת מהרוטב בתבנית האפיה

מערבבים את חומרי המילוי, מעבירים לשקית זילוף



מזליפים את המילוי לצינורות הקנלוני ומניחים בתבנית חסינת אש
יוצקים את הרוטב ממעל הצינורות הממולאים
מפזרים מוצרלה מגוררת



מכסים את התבנית ואופים 40 דקות
מסירים את הכיסוי ואופים עןד 10 דקות

מוציאים מהתנור ונותנים למאפה לנוח קצת
ספיגת נוזלים וכו'



ירוקים מוקפצים יתאימו פה בול
שעועית ירוקה דקה ואפונה
ממש בקלות, מפשירים, מבשלים קלות 
מקפיצים במחבת עם פלחי בצל סגול ופרוסות מ- 2-3 שיני שום
מלח ופלפל, לא צריך יותר.


לקינוח





שבת בצהרים

פותחים בסלט קליל- 

סלט ירקות ובשר טחון ברוטב אלף האיים

גם מנה שממש אוהבת מבוססת על סלט
בתוספת בשר

לבשר:

250 גר' אנטרקוט טחון
כף שום כתוש
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף אריסה
1/3 כוס צ'ילי מתוק
1/2 כף גרגרי כוסברה טחונים
מלח,פלפל שחור

לסלט:

חסה רגילה ו/או אייסברג
עגבניות : פלחי עגבניות או חצאי עגבניות שרי
טבעות בצל סגול

רוטב לסלט:

3 כפות מיונז
2 כפות קטשופ
כפית חרדל
1/4 כוס מים

דוריטוס - אופציונאלי

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר תוך הפרדה לפירורים
מתבלים ומטגנים עד ליבוש
מחממים קלות לפני העירבוב עם הירקות

מכינים את הסלט, מערבבים עם הרוטב
שופכים מעל את הבשר הטחון ומערבבים קלות

מפזרים מעל דוריטוס



לעיקרית:

חזה עוף כפסטרמה

הזמנתי מהקצב חזה עוף שלם
מקבלים פרפר שיש לחצות לשניים.
מתוך מחשבה ללהכין ולפרוס לפרוסות, סוג של פסטרמה 

את נתחי החזה מתבלים במלח,פלפל שחור,שום כתוש תבלין גריל/פפריקה מתוקה
אם יש אפשר להוסיף קצת פפריקה מעושנת ועלי טימין לימוני
מניחים לכמה שעות לספיגת טעמים



במחבת מעט שמן
6-8 עלי מרווה
3-5 גבעולי טימין לימוני
פרוסות מ-5 שיני שום
מחממים את השמן על אש קטנה
כך שיקבל את טעמי העלים והשום



מניחים את נתחי החזה במחבת
ומטגנים כ- 6 דקות, לא מזיזים.

הופכים ומטגנים עוד 4-6 דקות, תלוי בעובי.
לפרוס  אפשר רק אחר שהנתחים מתקררים ממש.



תוספות:




וירקות שורש אפויים בשמן זית ובלסמי בניחוח טימין



מלוא הסל פירות טריים לקינוח



תגובה 1:

  1. אהבתי מאד את המתכונים ותפריט קליל לקיץ החם

    השבמחק