יום רביעי, 25 בדצמבר 2019

שבת חנוכה בפתח

                               יום רביעי וזה בדיוק הזמן להתחיל לתכנן את תפריט השבת.
שבת חנוכה, קצת יותר מיוחדת, אני מניחה שאת "סימני" החג אתם דואגים להשלים
בכל ערב, עת מדליקים את נרות החנוכה. 
אז לא יהיו פה מאכלי חלב וגם לא לביבות למיניהם





סעודת שבת מיוחדת וטעימה.
בחנוכה אפשר להשתולל עם החלה 
קבלו את חלת  החנוכיה, לא הרבה יותר עבודה אבל ממש מרשימה




כמה מטבלים לחלה





מרק כרישה כרובית, כי כבר ממש נעים לאכול צלחת מרק חמה






 מנה חגיגית מז'אנר המנות שהן שגר ושכח



הכי כיף בשישי קצרצר שרק פונים ימינה ושמאלה וכבר הגיע זמן הדלקת נרות.

פרגיות בזיגוג אננס





פרוסות זוקיני מוקפצות בשום ובזיליקום





בורגול וירקות

מה צריך?

1 כוס בורגול
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
2 שיני שום קצוצות
מים
מלח, פלפל,פפריקה וכורכום

אופן ההכנה: 

מרתיחים מים ויוצקים על הבורגול, מניחים לתפיחה לשעה
שוטפים ומסננים היטב.

מטגנים את הבצל להזהבה, כשזהוב מוסיפים את השום לדקה
ואח"כ את הגזר, מערבבים ומאדים כ- 10 דקות
מתבלים
מוסיפים 1/3 כוס מים
וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים

מערבבים את הירקות עם הבורגול המסונן



אי אפשר רוסטביף בלי תפוחי אדמה

אלה צלויים- חלום!
הרעיון שכל פרוסות תפוחי האדמה יגעו בתחתית התבנית, אין חתיכות בקומה שנייה.
אחרי שקלפתי תפחי אדמה ופרסתי לחצאים או לפרוסות, תלוי בגודל
ערבבתי את התבלינים: 
מלח,
פלפל שחור, 
מעט בזיליקום יבש,
רוזמרין
 ואבקת שום 
ב-1/3 כוס שמן 
את משחת התבלינים הזאת
יצקתי על פרוסות תפו"א, ערבבתי כך שכל תפוחי האדמה כוסו בתיבול
 וכעת להניח  על תבנית חד פעמית משומנת
לסדר את תפוחי האדמה צמוד
להדליק התנור לחום 200 מעלות ולאפות 10 דקות

להוריד החום ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה ורבע.




הקינוח לסעודת שבת זו, שבה נקרא את  פרשת מקץ, מתכתב עם המסופר בפרשה




ומיני דונאטס כי בכל זאת- שבת חנוכה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה