יום רביעי, 29 בינואר 2020

הזריזים מכינים כבר את התפריט לשבת, קבלו יופי של תפריט



נתחיל את הסעודה במגוון סלטי הבית




הפעם מצטרף סלט כרוב חדש

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן חתוך לרצועות, ביד לא במעבד המזון, כך שהרצועות לא דקיקות
3-4 בצלים ירוקים קצוצים
1 גזר מגורר גס
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
1 כף שומשום שחור

רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפיות חומץ אורז
1 כפית סויה
1 כפית סילאן

אופן ההכנה:
מתחילים בהמלחת הכרוב הלבן בכף מלח, למשך כשעה, סוחטים, שוטפים את שאריות המלח
מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים בזהירות


וגם פלטת קרפצ'ו סלק נוספה למגוון הרגיל
פרוסות דקיקות של סלק בתיבול תחמיץ העשוי מ-
2 כפות שמן
כף חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
מלח גס, פלפל שחור



מרק עוף עם ירקות וקניידלך, טעם של בית


לעיקרית:

לונדון ברויל, אחת המוצלחות.
בקר וברגע ולא באמת נתח יוקרתי, כולה צלי כתף שעבר טיפול אצל הקצב.

היה לי נתח של 2.5 ק"ג

הפעם בחרתי לתבל במרינדה:

1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס סויה
1/4 כוס דבש
6-8 עלי מרווה
פלפל שחור גרוס
6 שיני שום קצוצים

הבשר שהה עם המרינדה לילה  , לפני הצליה כדאי להוציא מהמקרר 
ולתת לטמפרטורה של הבשר להגיע לטמפרטורת החדר, פחות או יותר
בתנורים בארץ אין אופציית ה- Broil, כשתחקרתי את הרשת
מצאתי כי מדובר באופן הכנה שדומה לצליה על המנגל, אך בבית
 ולכן בחרתי להתחיל בטורבו גריל למשל 10 דקות
להפוך ועוד 20 דקות בטורבו , הכל בטמפרטורה של 250 מעלות.רמת העשיה שקיבלתי היתה medium++





את פרוסות הבשר מגישה עם צ'ימיצ'ורי

רכיבים:

עלים מחבילת פטרוזיליה 
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל אדום בינוני
4-3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס + 2 כפות שמן זית (לכיסוי הירק) 
2 כפות חומץ 
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

קוצצים הכל במעבד מזון, נשמר עד שבוע במקרר.





מה ליד?

רוסט פוטיטו

לא חסרים מתכונים לתפו"א צלויים, אבל המתכון הזה מיוחד במינו
אפשר להכין מתפוחי אדמה קטנטנים, בקליפה בדיוק אלו שמיועדים להכנה במיקרו
ואפשר לקנות תפו"א קטנים ולקלוף
זה מה שעשיתי הפעם
בשלב הראשון נשים את תפו"א בסיר, נמלא מים, מעט מלח ונרתיח 10 דקות



נסנן, ונייבש מעט בסיר 
בהמשך נעביר לתבנית חסינת חום ניצוק שמן זית ונקפיץ קלות את תפו"א כך שיכוסו בשמן
נכניס לתנור ונאפה כ- 30 דקות
בשלב זה תפו"א התרככו מעט





כעת בעזרת מועך תפוחי אדמה -זה שמשמש אותנו להכנת פירה, נמעך קלות את תפוחי האדמה
שוב נתבל ,שום, עשבי תיבול -אני זורה רוזמרין, מעט מלח ושמן זית מעורב בכף חומץ
ולתנור לעוד כ- 40 דקות
בזמן הזה תפו"א יתרככו עוד קצת ובעיקר יהפכו לקריספיים, כמו צ'יפס.
וכן, צריך להגיש מיד ולשמור על התבנית בזמן ההמתנה, כי אין אחריות זה פשוט נחטף!

ירקות אפויים 

זה נראה כל כך יפה מפני שאני אופה כל ירק בתבנית נפרדת
ורק בסיום האפייה מקבצת לערימות יפיפיות בתבנית אחת
התיבול אחיד מלח, שמ"ז ואבקת שום



ופשטידת זוקיני 



שהפעם בחרתי להכין בתבנית אינגליש קייק ולא בקוקוטים אישיים.



לקינוח - תפוח - טארט טאטן





שבת שלום!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה